top of page
  • tim9043

Wordt de LG Music Flow de nieuwe Sonos killer (een afgezaagde zin neen?)

In Berlijn barst volgende week de IFA weer los, de grootste beurs voor consumentenelektronica op Europese bodem. Sommige merken lekken intussen de eerste nieuwtjes. Zoals LG, dat zal uitpakken met een weinig originele, maar – juist daarom – misschien wel zeer interessante concurrent voor het multi-room muzieksysteem van Sonos.

Na Raumfeld, Bose en – in iets mindere mate – Samsung waagt ook LG zich op de markt van de multi-room muziekinstallaties, die al sinds jaar en dag gedomineerd wordt door Sonos. De Zuid-Koreanen doen dat weinig subtiel: de draadloze Music Flow Speakers lijken niet alleen heel erg op die van Sonos, LG kopieert meteen ook het hele productgamma dat de pionier in de loop der jaren zorgvuldig heeft opgebouwd, compleet met subwoofer, soundbar, bridge en een app (iOS en Android) als afstandsbediening. Saillant detail: Sonos zal op deze IFA waarschijnlijk officieel naar buiten brengen dat hun bridge, een ‘bakje’ tussen je router en de eerste speaker, niet langer noodzakelijk is om muziek naar elke kamer te streamen. Maar dat terzijde.


we

Achtervolgd door muziek Net als bij Sonos vullen de Music Flow Speakers van LG desgewenst elke kamer van je woonst met muziek. De gewone luidsprekers komen in drie formaten en vermogens (30, 40 en 70 Watt) en je kan in elke ruimte – perfect synchroon – dezelfde liedjes ten gehore brengen, of juist overal iets anders. Daarbij heb je de keuze uit tal van bronnen, van de mp3’s op je netwerkschijf over internetradio tot streamingdiensten als Spotify en Deezer. Of die twee services ook onmiddellijk beschikbaar zullen zijn bij de lancering in oktober, valt evenwel nog te zien. Bose beloofde ze bijvoorbeeld ook snel te integreren in zijn SoundTouch-systemen, maar daar schitteren ze na bijna een jaar nog steeds door afwezigheid.

Een speciale feature van LG’s muzieksysteem waar we erg naar uitkijken, is Auto Music Play. Muziek die je buitenshuis op je smartphone aan het beluisteren was, wordt automatisch doorgeschakeld naar een Music Flow Speaker zodra je thuis komt. Er wordt bovendien handig gebruik gemaakt van de NFC-functionaliteit van je smartphone of tablet: loop je van de ene naar de andere kamer, dan kan je je favoriete muziek simpelweg met je meenemen, door je mobieltje even tegen de volgende luidspreker te houden. Goed gevonden!

Op papier lijkt LG’s Music Flow-systeem dus een waardige concurrent voor de draadloze speakers van Sonos. Of dat echt zo is hangt natuurlijk vooral af van de geluidskwaliteit en het gebruiksgemak. Daarover kunnen we je nog niets zinnigs vertellen, en ook de prijzen van de verschillende componenten zijn helaas nog niet bekend gemaakt.

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

1 weergave0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page