top of page
  • tim9043

Welke mogelijkheden zijn er beschikbaar om buiten Sonos te luisteren?

Wou jij ook altijd al buitenluidsprekers voor Sonos? Wel, ik ga met de deur in huis vallen, die zijn er niet. Maar lees alvast verder, want ik ga enkele oplossingen overlopen waardoor het mogelijk wordt toch Sonos buiten te beluisteren!

 
Sonos Buitenluidsprekers

Het is best een gek iets. Sonos is op dit moment (denk ik dan) de meest populaire draadloze luidspreker in de wereld, maar ze hebben geen enkele buitenluidspreker. Andere merken hebben verschillende oplossingen om buiten muziek te spelen. Zoals Bose bijvoorbeeld. Zij hebben een draadloze luidspreker die de naam Soundlink Mini draagt. Dit toestel heeft een ingebouwde batterij die 14h moet meegaan en via Bluetooth zijn muziek ontvangt. Nu, technisch gezien is het niet een buitenluidspreker, want je mag hem niet buiten laten staan…

Wat is Sonos? Klik hier.

Andere oplossingen zoals de Soundcast Melody zijn ook heel populair. De Soundcast Melody is ook wel een persoonlijke favoriet van mij omdat hij zo goed is in het weergeven van een diepe, zware bas en mooi zijn geluid verspreid in een 360° geluidsveld vanuit zijn compacte omgeving. Hij voldoet ook voor een vrij grote omgeving te voorzien van leuke muziek.

Maar als de rest van je woning volgepakt staat met Sonos, dan heb je niet veel aan een Bluetooth oplossing in je tuin. De meest makkelijke oplossing is om een Sonos Play:1, Sonos Play:3 of Sonos Play:5 mee naar buiten te nemen en in te pluggen. Dan moet je alleen rekening mee houden met:

1) hij is niet weerbestendig (dus vergeet hem niet terug binnen te halen, ook niet na een dronken avond ….);

2) Je moet steeds stroom hebben op het toestel;

3) Je Sonos speler moet draadloos kunnen verbinden met het Sonos netwerk, en dat is soms moeilijk door buiten muren; en finaal,

4) Sonos luidsprekers zijn akoestisch niet ontworpen om buiten muziek te spelen – de openheid van jouw tuin heeft een speaker nodig die ontworpen is om dat type ruimte te kunnen bedekken met geluid.

De beste manier om dan Sonos te gebruiken in de tuin is om een Sonos Connect:AMP te connecteren aan degelijke buiten luidsprekers. De Connect:AMP kost €499, en ongeveer dat zelfde bedrag ga je spenderen voor de installatie van buitenluidsprekers, de aankoop en wat afwerkingsmaterialen. Dit is natuurlijk geen goedkope oplossing zoals de Sonos Play:1, maar ik beloof je dat het de beste ervaring gaat worden!

Wil je het zelf proberen? Lees dan even mee, want dit is perfect mogelijk.

 

Ten eerste, je hebt een Sonos Connect:AMP nodig, dat is een versterker van Sonos die 55 watt per kanaal kan opleveren en Sonos connectiviteit heeft ingebouwd. Je kan ook een Sonos Connect gebruiken (dus niet de Sonos met versterker ingebouwd) en een eigen versterker toevoegen. Dan heb je een paar buiten luidsprekers nodig, misschien wel een subwoofer (als je dit echt wilt), luidspreker draad, en hier goed opletten, kies zeker voor draad die kan gebruikt worden om in de muur weg te werken / of voor buiten te gebruiken / of misschien wel om dadelijk in te graven. Als je luidsprekers in de grond ingewerkt worden (zoals bijvoorbeeld deze luidsprekers) dan heb je specifieke luidspreker draad nodig en een plastieken buis om deze kabel in weg te werken.

Omdat een Sonos Connect:AMP draadloos zijn muziek streamed van op het netwerk, kan je deze versterker quasi overal gaan wegwerken in je woning, zolang hij draadloos kan verbinden naar het Sonos netwerk en je toegang hebt tot stroom voor dit toestel. Als je de Sonos versterker zo dicht mogelijk tegen een buiten muur kunt plaatsen dan kan je nog wat besparen op luidspreker bekabeling!

Alles aansluiten is vrij eenvoudig. De buitenluidsprekers monteer je waar je wilt, je boort best achter de buitenluidsprekers een gat naar binnen toe (wel goed opletten dat je geen elektrische of andere leidingen raakt!). Opnieuw, als je de luidsprekers door de tuin naar buiten moet geleiden, gebruik dan zeker een buis om je luidspreker draad te beveiligen! Als je met je kabel op de plaats uitkomt waar je de luidspreker wou plaatsen, dan kan je nu de luidspreker draad verbinden aan de buitenluidsprekers en aan de Sonos versterker. Nu nog de Sonos versterker toevoegen via de software aan het Sonos systeem en je bent klaar.

Onze voorkeur gaat uit naar een Sonos versterker en we vertellen je ook waarom

 

Waarom wij zelf een voorkeur hebben voor de Sonos versterker, is dat je geen afzonderlijke volume bediening buiten moet installeren. Omdat het systeem compleet draadloos is, gebruik je de Sonos applicatie om het volume te regelen. Wel goed opletten natuurlijk dat je buiten voldoende draadloos WiFi bereik hebt om vlot te kunnen surfen met je smartphone of tablet. Als dat een probleem moest zijn kan je een buiten acces point installeren (zoals hier) om buiten ook voldoende WiFi te voorzien.

Als dit allemaal meer werk lijkt dan waar je zin in hebt, contacteer ons en wij helpen je graag verder.

Zolang Sonos geen buitenluidsprekers maakt, zal bovenstaande de beste oplossing zijn en blijven. Het zal alleszins veel beter klinken dan die kleine draagbare luidsprekers en hun mini batterijen die er op dit moment met hopen te krijgen zijn. Veel plezier in de zomer!

Dit artikel is meer dan 6 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

26 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page