top of page
  • tim9043

Waarom Denon HEOS misschien toch wel eens succesvol zou kunnen zijn.

denon heos rack
Eindelijk is er een fabrikant die luistert naar de installer en niet altijd naar de klant (sorry klant!).

Wat is Denon HEOS

Denon HEOS is een multiroom muziek systeem zoals Sonos, maar met enkele specifieke installatie oplossingen die wel heel interessant aan het worden zijn vanuit een praktisch installatie standpunt. Ze hebben binnenkort een multi zone versterker beschikbaar die probleemloos in een rack kan geïntegreerd worden. Hierdoor bespaar je onmiddellijk plaats in je technisch lokaal en wordt bekabeling veel eenvoudiger.

HEOS Denon Soundbar

Daarnaast brengt HEOS van Denon ook een Soundbar op de markt die ook nog “wree” goed klinkt en leuke specificaties heeft. De nieuwe HEOS HomeCinema (te zien op de foto hieronder) is een 2.1 geluidsbalk en een draadloze subwoofer. Je zou kunnen zeggen dat het een kopie is van de Sonos Playbar maar, het HEOS Soundbar systeem heeft bijvoorbeeld dan weer meerdere ingangen. Zo heeft het een HDMI input (met ARC), een optische ingang en diverse coaxiale digitale ingangen. De Soundbar ondersteund eveneens Dolby Digital en DTS decoding. Daar boven is het een enorm dunne balk met twee mid range drivers en dubbele 20mm tweeters. De subwoofer heeft eveneens dubbele 5¼-inch woofers.

heos home cinema

Uiteraard makkelijk te monteren, je hoeft hem enkel te schroeven tegen de muur (zoals een schilderij) en dat lukt vlekkeloos met de meegeleverde mal. De geluidsbalk is geïntroduceerd vlak na de introductie van de HEOS 1 (komaan Denon, doe toch iets creatiever dan je toestellen zoals Sonos te noemen). Het leuke (en dit is echt wel het vermelden waard!) is dat de Heos 1 een battery pack heeft waardoor je multiroom speaker plots wel echt draagbaar wordt!

heos drive

De introductie van de HEOS Drive

Het grote verhaal is dat de HEOS Drive (foto hierboven) een antwoord is op de vraag die diverse installers (zoals wij) aan merken zoals Sonos al jaren aan het stellen zijn. De HEOS Drive, is een 4-zone, 8-kanaals versterker in een 2U hoge “rack mountable” chassis. Hierdoor wordt het plots mogelijk om HEOS zéér eenvoudig te integreren in een woning zonder een hoop kabelwerk moeten te doen in het technisch lokaal. Eigenlijk zijn het gewoon 4 HEOS versterkers in een rack chassis ingewerkt. De situatie is nu steeds dat je bijvoorbeeld met Sonos een hele hoop Sonos Connect:AMP toestellen moet op elkaar stapelen en hierdoor ontzettend veel ruimte inneemt in een technisch lokaal, nét terwijl de meeste woning kleiner en efficiënter worden. Heb je meer vermogen nodig dan een enkele HEOS Amp kan leveren? Dan kan je probleemloos de HEOS Drive versterkers aan elkaar koppelen om meer vermogen te leveren.

Heos Drive Specificaties

HEOS heeft ons alvast beloofd dat er ontiegelijk veel drivers en koppelingen beschikbaar gaan worden. Wat bedoelen we hierbij? Wel, dat je probleemloos je HEOS Drive versterker gaat kunnen aansturen vanop Control4, ELAN, AMX, Pro Control, URC, Crestron, Roomie, Savant en RTI. Als we door de specificaties lopen, dan mogen we ook al helemaal niet klagen. Bijvoorbeeld, de Heos Drive heeft 70Watt beschikbaar per kanaal. Qua aansluitingen moet hij ook al niet onderdoen, we spreken hier over 2 optische ingangen, 2 digitale ingangen en vier analoge inputs. Dit is een droom voor elke installateur! Er zijn eveneens vier 12V triggers beschikbaar. Daar naast (en dit is wel heerlijk!) heeft de Heos Drive een Dolby Digital decoder ingebouwd samen met mono of stereo toepassingen. Zoals alle andere Denon HEOS componenten werkt de versterker met Spotify Pandora, TIDAL en TuneIn.

heos soundbar aansluiten

Hmz.. Dan moeten we toch eens beginnen gaan te denken om Denon HEOS in onze showroom te implementeren.

Dit artikel is meer dan 6 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page