top of page
  • tim9043

Velbus lanceert wereldprimeur in domotica op Batibouw 2018

Ook dit jaar is Velbus weer aanwezig op Batibouw, de grootste beurs in België voor bouw, renovatie en inrichting. Tijdens deze drukbezochte beurs pakt het uit met een aantal nieuwigheden waaronder de revolutionaire Edge Lit bedieningspanelen, de Doorbird videophone, een analoge input module en de KNX Gateway.

Glazen bedieningspanelen met verlichting

Grootste nieuwigheid zijn de Edge Lit bedieningspanelen met ingebouwde led-verlichting achteraan het paneel. Dit oogt niet alleen mooi, het is ook nog praktisch. Deze verlichting met RGB-kleurenspectrum kan men immers koppelen aan een bepaalde functionaliteit. Staat de verwarming aan, dan kan dit aangeduid worden door bijvoorbeeld een rode gloed. Brandt er nog licht in de kinderkamer, dan kan bijvoorbeeld groen licht de aandacht trekken. Wereldwijd is Velbus de eerste aanbieder van deze technologie.

Het assortiment omvat vier verschillende bedieningspanelen. Zo heeft men de keuze uit een enkelvoudige, dubbele of viervoudige bediening of een viervoudige bediening met Oled-display. Elk bedieningspaneel is beschikbaar in zwart of wit. Visueel is er een opvallend verschil met de bestaande glazen bedieningspanelen van Velbus. De verschillende aanraakpunten worden immers diagonaal van elkaar gescheiden.

Andere nieuwigheden

Naast Edge Lit zijn er nog een aantal nieuwigheden te ontdekken op de beurststand van Velbus waaronder de analoge input module. Hiermee kan men ieder apparaat of sensor (bv. CO2-sensor, luchtvochtigheidsmeter, pH-meter) met een analoge output aansluiten op de Velbusinstallatie. Iedere andere actor (bv. verlichting, timer, deurslot) kan hierdoor geactiveerd of gedeactiveerd worden. Daarnaast stellen we ook het resultaat van onze samenwerking met Doorbird voor, een deurintercom helemaal op maat van Velbus. Bekijk op je smartphone of tablet wie er belt, ook wanneer je niet thuis bent. Een laatste nieuwigheid is de KNX-Gateway waarmee men een Velbus-installatie compatibel maakt met systemen die voldoen aan de KNX-standaard.

Dit artikel is meer dan 4 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

16 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page