top of page
  • tim9043

Van direct reflecting luidsprekers tot noise cancelling – Bose heeft in 50 jaar veel bereikt.

geschiedenis bose

Bose Corporation heeft een reputatie opgebouwd door onvoorwaardelijk te kiezen voor levensecht geluid. De grensverleggende resultaten op audiogebied zijn historische mijlpalen die het fundament vormen van onze toekomstgerichte inspanningen.

1964 Oprichting van Bose In de jaren ’50 van de vorige eeuw ontdekte dr. Amar G. Bose dat luidsprekers geen natuurlijk geluid produceerden. Wetenschappelijk onderzoek naar geluid leidde tot de oprichting van Bose Corporation in 1964.

1968 Een legende werd geboren De introductie van de legendarische 901® Direct/Reflecting® luidspreker. 89% van het geluid wordt gereflecteerd — vergelijkbaar met een live concert — voor een natuurlijk, levensecht geluid.

1972 Professionele-luidsprekers Bose treedt toe tot het professionele circuit met een luidsprekersysteem dat exclusief ontworpen is voor het veeleisende absolute gehoor van professionele musici.

1972 SYNCOM® testcomputer Bose neemt de zelf ontwikkelde SYNCOM®-computer in gebruik die de akoestiek van luidsprekers op basis van een laboratoriummodel meet, voor meer consistentie en betrouwbaarheid.

1975 Wereldsucces Het 301® Direct/Reflecting® luidsprekersysteem wordt geïntroduceerd. Door de vermaarde Bose® technologie, het veelzijdige ontwerp en de betaalbaarheid wordt het een van de bestverkochte luidsprekers ter wereld.

1982 Bose in de auto Bose introduceert een speciaal systeem voor auto’s dat op bestelling ontworpen en fabrieksklaar gemaakt wordt. Tegenwoordig beschikken de meeste luxe auto’s over een Bose®-geluidssysteem.

1984 Acoustic Waveguide Bose ontwerpt de Acoustic Waveguide-technologie en brengt het geluid van een componentensysteem onder in een ruimtebesparend systeem: een kamervullend geluid vanuit een extreem compact systeem.

1986 Acoustimass® luidsprekertechnologie De Acoustimass® luidsprekertechnologie is geboren: een ruimtelijk geluid zonder ingewikkelde apparatuur. Virtually Invisible® luidsprekerontwerp met cube luidsprekerarrays.

1987 Uitvinder van het jaar De Acoustic Waveguide-technologie veroorzaakt beroering in de wetenschappelijke wereld met als resultaat dat dr. Bose en dr. William Short tot “uitvinders van het jaar” worden uitgeroepen.

1989 Acoustic Noise Cancelling® headsets Headsets van Bose zijn ontwikkeld voor een veilige en duidelijke communicatie tussen piloten en ander luchthavenpersoneel, zowel in de cockpit als op de grond.

1990 Lifestyle® systemen Bose ontwikkelt Lifestyle® systemen. Onze eigen aanpak in combinatie met het Virtually Invisible® luidsprekerontwerp creëert een home entertainment-ervaring van uitzonderlijk niveau.

1993 Wave® radio In de Wave® radio wordt gebruikgemaakt van de Acoustic Waveguide-technologie om een rijk en vol geluid te produceren dat ongekend is voor een dergelijk compact systeem.

1994 Auditioner® Audio Demonstrator Introductie van Auditioner® audio demonstrator. Je hoort de exacte akoestische prestaties van het geluidssysteem in een gebouw, zelfs als het gebouw nog niet klaar is.

1995 Juwel Cube® speaker Bose ontwerpt de Juwel Cube® luidspreker om kwaliteitsgeluid in een handzaam formaat te brengen: exclusief beschikbaar voor de Lifestyle® 50, 48, 35 en 30 home entertainment-systemen en het Lifestyle® 20 muzieksysteem.

1998 AudioPilot® geluidscompensatietechnologie Bose® AudioPilot® technologie wordt geïntroduceerd: een nieuwe norm in geluidscompensatie voor voertuigen. Een microfoon controleert voortdurend het totale geluidsniveau in de auto; de digitale elektronica van Bose schermt de muziek die u wilt horen af van het geluid dat u niet wilt horen.

1998 Aviation Headset X De nieuwe Aviation Headset X van Bose is door Aviation Consumer Magazine al 6 jaar op rij uitgeroepen tot “product van het jaar”. Met onze eigen hoofdtelefoontechnologie introduceert deze innovatieve headset een nieuwe norm in actieve reductie van het omgevingsgeluid.

1999 Videostage® 5 decoderingstechnologie Bose introduceert de Videostage® 5 decoderingstechnologie voor bepaalde Lifestyle® home entertainment-systemen. Deze innovatieve technologie zorgt voor een vijfkanaals surround sound-ervaring vanuit elke willekeurige bron, zelfs van oudere tv-shows en films in mono.

1999 Personal® Music Centre Het handzame Personal® music centre wordt gemaakt voor het digitale Lifestyle® 50 home entertainment-systeem. Met dit draagbare apparaat kunt u uw systeem op afstand besturen en zien wat er afgespeeld wordt, vanuit elke plek in huis en met één druk op de knop.

2001 Het 3·2·1® home entertainment-systeem Een grote stap voorwaarts in surround sound wordt gemaakt met het 3·2·1 home entertainment systeem. Dit DVD-systeem biedt een surround sound-ervaring met slechts twee luidsprekers.

2002 TriPort® hoofdtelefoons Bose introduceert TriPort® hoofdtelefoons: een perfecte combinatie van geluidskwaliteit, comfort en stijl in een passief hoofdtelefoonontwerp voor hifi-toepassingen.

2003 ADAPTiQ® audiocalibratiesysteem Bose lanceert ADAPTiQ®, het eerste gebruiksvriendelijke audiocalibratiesysteem dat aan de hand van de gekozen luidspreker- en luisterposities het audiosysteem aanpast aan de akoestiek van de ruimte.

2003 QuietComfort® 2 hoofdtelefoons Bose introduceert QuietComfort® 2 Acoustic Noise Cancelling® hoofdtelefoons, die naast ongeëvenaarde actieve reductie van het omgevingsgeluid uitblinken in geluidskwaliteit, ontwerp, draagbaarheid en gemak.

2004 Personalized Amplification System™ – productfamilie Versterkte muziek met alle voordelen van een akoestisch live optreden. Deze productfamilie is gebaseerd op een geheel nieuwe aanpak van versterking, waarbij rekening is gehouden met de behoeften van zowel het publiek als de muzikanten.

2004 Wave® Music System De geavanceerde Wave® technologie maakt gebruik van een tapse dubbele Waveguide die lagere muziektonen en een heldere, levendige toonkwaliteit voor een ongekend geluidsspectrum levert. Het nieuwe ontwerp combineert een klassieke uitstraling met een grotere display, een meer intuïtieve interface en een cd-speler met invoersleuf.

2004 uMusic® intelligent weergavesysteem De introductie van het intelligente weergavesysteem uMusic®, alweer een primeur van Bose. uMusic® registreert wanneer u opgeslagen muziek afspeelt, onthoudt uw muzikale voorkeuren en uw voorkeuren voor bepaalde tijden en stemmingen en selecteert vervolgens automatisch de muziek waarvan u het meest geniet.

2004 Een prestatie van het hoogste niveau Tijdens de Olympische spelen in Athene beleeft de Bose Professional Systems Division zijn grootste Olympische presentatie tot nu toe door het geluid te verzorgen voor tien verschillende sportlocaties, waaronder het grote Olympisch Stadion waar de openings- en sluitingsceremonie plaatsvonden.

2004 iPod voor iedereen Het SoundDock® digital music system wordt al snel de geluidsstandaard voor luidsprekersystemen voor iPods. Mensen kunnen nu zonder hoofdtelefoon naar hun iPod luisteren en hun muziek met anderen delen.

2004 Goed op weg Bose gaat verder dan geluid alleen met het revolutionaire Bose® ophangingssysteem. Met zijn speciale Bose® software en hardware zet Bose de trend voor een nieuwe standaard in comfort en controle—met betere vering dan een luxe personenauto en een betere wegligging dan een raceauto.

2004 Nog meer bewegingscontrole Bose past zijn expertise op het gebied van elektronica, besturing en elektromagnetische lineaire aandrijving toe in de ontwikkeling van de ElectroForce® systemen voor lineaire bewegingen. Het resultaat is een ongekende snelheid en nauwkeurigheid op het gebied van materiaaltests en toekomstige toepassingen.

2005 Draadloze uitbreiding voor extra ruimtes Met de Bose® Link AL8 draadloze audiolink voor het hele huis kunnen bezitters van een Lifestyle® systeem ook in andere ruimtes naar hun systeem luisteren zonder kabels naar het hoofdsysteem te leggen.

2005 Bioscoopgeluid voor elke tv Het CineMate® digitale home cinema-luidsprekersysteem is ontworpen om via slechts twee luidsprekers en een uit het zicht geplaatste Acoustimass® module een breed geluidsveld te produceren voor uw dvd- of videospeler of uw tv.

2006 Bioscoopgeluid voor uw computer Met een soortgelijke technologie als in de 3•2•1 en CineMate® systemen levert het Companion® 5 multimedia-luidsprekersysteem kamerbreed geluid voor films, games en muziek met 5.1-surround sound—en dat uit slechts twee luidsprekers en een compacte Acoustimass® module.

2006 Surround sound zonder alle kabels Dankzij de SL2 draadloze surround link hoeft u geen kabels meer door uw kamer te leggen voor Lifestyle® home entertainmentsystemen of Acoustimass® 5.1 home cinema-luidsprekersystemen. De signalen worden draadloos van de Acoustimass® module naar de achterluidsprekers verzonden.

2007 Een nieuwe aanpak van infotainment voor in de auto Het Bose® media systeem wordt geïntroduceerd voor de Ferrari 612 Scaglietti. Bestuurders hebben snel toegang tot entertainment, navigatie, communicatie en informatie via een klassieke interface met twee draaiknoppen en een enkele drukknoppen.

2007 Een nieuwe standaard voor compacte computerluidsprekers De Bose® Computer MusicMonitor® produceert een verrassend geluid uit slechts twee compacte luidsprekers. De luidsprekers kunnen zonder basmodule toch zeer lage tonen produceren dankzij de combinatie van het speciale akoestische ontwerp van Bose en een bijzonder efficiënte versterking en omzetting.

2008 De oprichter van Bose wordt geëerd Dr. Amar Bose werd opgenomen in de National Inventors Hall of Fame in Akron, Ohio (VS) voor zijn prestaties op het gebied van audiotechnologie, die “onze levenskwaliteit aanzienlijk hebben beïnvloed”. Alle genomineerden moeten ten minste één Amerikaans patent hebben geregistreerd om in aanmerking te komen.

2009 Kracht en prestaties voor uw iPod Het krachtige SoundDock® 10 digital music system is het best klinkende, meest geavanceerde Bose-luidsprekersysteem voor de iPod. Het is uitgerust met een nieuw ontworpen driver aangevuld met Bose Waveguideluidspreker-technologie en is compatibel met de meeste modellen van de iPhone® en iPod, en het heeft een aux-ingang voor extra geluidsbronnen.

2009 De stilste Bose-hoofdtelefoon ooit De hoofdtelefoon die een hele industrie creëerde, vermindert nu nog meer ruis over een nog breder frequentiebereik. De QuietComfort® 15 Acoustic Noise Cancelling® hoofdtelefoon is het resultaat van aanzienlijke vooruitgang op het gebied van digitale signaalverwerking, waardoor in luidere omgevingen een grotere demping van achtergrondgeluid wordt gerealiseerd, zonder dat dit ten koste gaat van de geluidskwaliteit.

2009 Partnerschap met Porsche voor de introductie van de Panamera De Porsche Panamera wordt onthuld aan boord van het luxe cruiseschip Crystal Serenity. En Bose demonstreert de prestaties van ons luxueuze, op maat ontwikkelde 5.1 surround sound-systeem voor de vierdeurs-sedan van de fabrikant, waarnaar reikhalzend werd uitgekeken.

2009 Een Europese mijlpaal met SEAT De Bose Automotive Systems Division kondigt aan dat er een Bose-systeem met 10 luidsprekers verkrijgbaar zal zijn in de SEAT Exeo sedan en Exeo ST wagon, beide geproduceerd in Spanje. Daarmee is SEAT de twintigste Europese autofabrikant die geluid van Bose biedt.

2009 Introductie van het ElectroForce® 9210-instrument voor het testen van stents ElectroForce Systems Group introduceert het ElectroForce Model 9210-instrument voor het testen van medicijn-afgevende stents. Daarmee kunnen fabrikanten metalen stents en gecoate, medicijn-afgevende stents testen op metaalmoeheid en duurzaamheid. Dankzij nieuwe technologieën kunnen tot 12 stents tegelijk uiterst nauwkeurig getest worden op prestaties in het hoge frequentiebereik.

2009 Een veelzijdige oplossing voor ontwerpers van geluidssystemen Introductie van de Panaray® MA12EX-luidspreker voor ontwerpers van geluidssystemen en aannemers die meer veelzijdigheid verlangen in akoestisch veeleisende omgevingen, binnen en buiten. Deze luidspreker is voorzien van 12 weerbestendige drivers met grote uitslag in een ultradunne behuizing.

2009 Een hoogwaardige geluidservaring voor cabrio-liefhebbers Het Bose Open Air Sound System maakt zijn debuut in de Infiniti G37 Convertible. Het nieuwe systeem bevat luidsprekers die zijn ingebouwd in de stoelen van de auto, met exclusieve technologieën die zich aanpassen aan de akoestische vereisten van de open cabine van de cabrio. TheCarConnection.com noemt het een van de top zeven ingebouwde geluidssystemen in elke prijsklasse.

2009 Ruimtevullend geluid met één luidspreker Het L1® Compact portable line array-systeem bevat Spatial Dispersion™ luidsprekertechnologie waarmee geluid gelijkmatig over het podium en het hele publiek wordt verspreid, zelfs tot ver aan de zijkanten. Er is slechts één luidspreker nodig om uitgebalanceerd geluid te leveren in de hele ruimte. Het is het meest compacte en lichtste L1-systeem en het eenvoudigst te installeren.

2009 Waar techniek en onderwijs samenkomen De University of Calgary in Canada opent het Bose Biomaterials and Tissue Engineering Technology Development Centre. In het Bose Centre zal de biomedische technieksector van Alberta werken aan de ontwikkeling, het testen en de marktintroductie van biomedische toepassingen voor diagnose, controle en beoordeling in de gezondheidszorg.

2009 Het nieuwe Energy Efficient Series-geluidssysteem Bose introduceert het baanbrekende Energy Efficient Series-geluidssysteem voor de Chevy Volt op de 2009 Chicago Auto Show. Nu wordt geluid van hoge kwaliteit geleverd vanuit een geluidssysteem dat 30% compacter, 40% lichter en 50% energiezuiniger is. De Chevy Volt is de elektrische auto van General Motors met een groot bereik.

2009 Verdere vooruitgang in ruisonderdrukking voor in de auto In Japan introduceert Nissan zijn nieuwe Fuga met een innovatie van Bose die het motorgeluid voor chauffeurs en passagiers terugdringt. Bose Engine Harmonic Cancellation Technology werkt samen met het geluidssysteem van het voertuig om ongewenst motorgeruis in de cabine te identificeren en reduceren.

2010 Comfortabeler reizen voor vrachtwagenchauffeurs Bose introduceert een volledig nieuw product voor de vrachtvervoersector: het Bose Ride®-systeem. Dit systeem vervangt conventionele vrachtwagenstoelen met luchtvering zodat vrachtwagenchauffeurs genieten van een ongekende bescherming tegen schokken en trillingen die door het wegdek worden veroorzaakt.

2010 De televisie-ervaring krijgt een nieuwe dimensie Bose verandert de manier waarop mensen naar televisie kijken en luisteren met de introductie van het VideoWave® entertainment-systeem. Het enige hd-beeldscherm met een ingebouwd Bose home cinema-geluidssysteem. Met dit product worden baanbrekende technologieën en een nieuwe wijze van bediening geïntroduceerd.

2010 Home cinema-systemen worden eenvoudiger Met de nieuwe Lifestyle® V-class® home cinema-systemen presenteert Bose het Unify® intelligente integratiesysteem. Hiermee krijgen eigenaren van home cinema-systemen stapsgewijze instructies op het beeldscherm voor aansluiting van hun audio-/videobronnen, en de mogelijkheid om deze opties met één knop te bereiken.

2010 In-ear hoofdtelefoons met comfort en stabiliteit Innovatieve StayHear®-oordopjes komen op de markt als onderdeel van de nieuwe in-ear IE audio-hoofdtelefoons. Ze bieden luisteraars verbeterde stabiliteit en langdurig comfort. De oordopjes vormen zich naar de natuurlijke contouren van het oor en zijn ontworpen om zelfs tijdens intensieve trainingen op hun plaats te blijven.

Lees meer op de Bose website : Bose website – Of misschien heeft u zelf Bose apparatuur die u wenst aan te sluiten ? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij komen u uit de nood helpen!

Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page