top of page
  • tim9043

Vaarwel Bang & Olufsen. Jij was mijn geliefkoosd zorgenkindje.

De meer dan bekende Deense luxe televisie- en audiofabrikant Bang & Olufsen heeft een investeringsbank gevraagd om op zoek te gaan naar een geschikte koper voor hun fenomenaal bedrijf. Dat berichtten verschillende Deense media huizen. De oorzaken zijn onder andere de slechte financiële omstandigheden in Europa en de steeds heviger wordende concurrentie uit Azië, aangevoerd door Samsung (en toch ook een beetje Sony).

bang-olufsen-herstellingen

De afgelopen maand liet de fabrikant weten door problemen met het distributienetwerk en productievertragingen negatief operationeel resultaatcijfer te behalen. Hoewel de firma zelf nog niet officieel heeft gereageerd op de berichten rondom een mogelijke overname of dergelijke, wist iedereen al langer dat het niet meer zo goed ging. Big Boss, Bang & Olufsen-baas Ole Andersen zag deze stevige bui al een tijdje hangen: hij gaf begin deze maand aan dat Bang & Olufsen simpel weg te klein was om nog langer op eigen benen te kunnen staan.

Bang & Olufsen is één van de laatste zelfstandige producenten (denk maar ééns aan Loewe) van geluidsapparatuur en televisies in Europa. Het bedrijf staat vooral bekend om de wat duurdere en luxere luidsprekers. De afgelopen tijd werd er nog onder meer tevergeefs getracht om de verkoop te laten stijgen door ook goedkopere producten te ontwikkelen.

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page