top of page
  • tim9043

Trage streaming is een bron van irritatie voor twee derde van de Belgen

Brussel, 12 mei 2016 – Binge-watchen, oftewel marathonkijken, is populair: drie op de tien Belgen kijken regelmatig twee of meer afleveringen van online tv-series achter elkaar. Het nieuwe seizoen van Game of Thrones, Better Call Saul en Orange is the New Black gaat de komende tijd weer een hoop vrije tijd opeisen – en bandbreedte. Want om optimaal te kunnen genieten van je favoriete online tv-series, is een goed WiFi-signaal wel een voorwaarde. Voor twee derde van de Belgen is een slecht WiFi-signaal bij het streamen van video’s een bron van ergernis. Dat blijkt uit onderzoek dat WiFi-expert AVM, bekend van de FRITZ! netwerk producten, uitvoerde onder ruim duizend Belgen*.

wifi problemen

Uit het onderzoek bleek ook dat maar liefst 92,5 procent van de Belgen het belangrijk vindt om thuis een goed WiFi-signaal te hebben. Toch heeft bijna één op de vijf  niet door het hele huis goed bereik, maar een derde van de respondenten zou niet weten hoe de verbinding te verbeteren. Twee derde geeft aan een apparaat te willen gebruiken dat het WiFi-bereik door het hele huis verbetert door het simpelweg in het stopcontact te steken.

Andere opvallende resultaten van het onderzoek zijn:

  1. Het niet of slecht laden van video’s levert meer dan een derde van de Belgen (34 procent) méér stress op dan het kijken van een horrorfilm.

  2. We gebruiken onze devices overal in huis: bijna de helft van de Belgen (49,5 procent) gebruikt zijn smartphone of tablet zelfs regelmatig op de wc.

  3. Meer dan vier op de tien Belgen (43,8 procent) zouden thuis een beter WiFi-signaal willen hebben.

  4. WiFi is voor velen zo belangrijk, dat bijna een kwart van de Belgen (23,5 procent) een goed WiFi-signaal verkiest boven een bad in huis.

  5. Bijna twee derde (64,3 procent) kan zich niet voorstellen nooit meer WiFi te gebruiken.

  6. Bij ruim één op de tien Belgen (13 procent) is WiFi in huis zo slecht, dat ze liever een vaste internetaansluiting gebruiken.

Verbazend! Daarom is het een must om een degelijk WiFi netwerk te installeren in jouw woning. Heb jij problemen met WiFi verbindingen bij jouw thuis? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

* Marktonderzoek over WiFi in huis onder 1.029 Belgen, uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van AVM FRITZ!

Dit artikel is meer dan 5 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page