top of page
  • tim9043

Tien tips als je een “doe het zelf” camerabewaking systeem wilt installeren

Wanneer het er op aankomt om je woning of bedrijf te beveiligen zijn er op dit moment enorm veel keuzes voor “doe het zelf” camera’s beschikbaar. Je hoeft niet altijd meer een professioneel geïnstalleerd systeem aan te schaffen, want er zijn ondertussen voldoende oplossingen om zelf eenvoudig je camera te installeren. Hier zijn tien tips waar je best rekening mee houdt als je een camera gaat aanschaffen!

Wanneer je kiest voor een beveiliging camera …

  1. Ga dan opzoek naar één met een makkelijke installatie

Je bent waarschijnlijk geen professional wanneer het aankomt op het installeren van beveiligingscamera’s, daarom moet je opzoek gaan naar een camera die makkelijk te installeren is. Kijk naar de simpliciteit van het installatie proces. Is er extra software nodig die je nodig hebt om te installeren? Hoe verbind je de camera met een computer of een ander toestel. Moet je iets in elkaar knutselen? Als je deze informatie niet makkelijk vindt, probeer dan eens de fabrikant te bellen. En als je al helemaal geen informatie hier over aantreft dan zal het installatie proces waarschijnlijk vrij complex zijn.

  1. Zorg ervoor dat je van overal je beelden kan opvragen

In deze wereld van mobiele apparaten is het enorm belangrijk (vinden we zelf!) dat je de camera beelden overal ter wereld kunt opvragen. Als je regelmatig moet reizen of op andere locatie zit zoek dan een model, welk toelaat vanop afstand in te loggen in je systeem. Bijvoorbeeld, Dropcam is zo’n apparaat dat via WiFi verbindt en hierdoor je live beelden van overal kunt opvragen.

  1. Zorg ervoor dat de beelden beveiligd zijn

Wel goed opletten, als je beelden van over heel de wereld beschikbaar wilt maken, dan moet je er steeds voor zorgen dat deze “livefeed” wel degelijk beveiligd is. Zoek dus een model met een mogelijkheid tot het encrypteren van beelden zodanig dat jij de enige bent die deze beelden kan opvragen!


  1. Bekijk lokale opname capaciteit

Wanneer je een beveiligingscamera kiest die je feed opneemt in de cloud, dan is het misschien interessant om een toestel te kiezen die ook lokaal je beelden opslaat. In het geval dat er nog iets gebeurt met je externe opnames heb je nog steeds de mogelijkheid om je beelden lokaal op te vragen.


  1. Zoek een model met automatische opname

Omdat je waarschijnlijk niet van plan bent je beveiligingsbeelden 24/7 gaan te bekijken is het belangrijk dat je probleemloos je opnames achteraf kan bekijken. Sommige camera’s nemen automatisch al je beelden op, terwijl andere verschillende mogelijkheden toepassen voor op te nemen. Zo zijn er camera’s die beelden opnemen als ze beweging detecteren of alleen opnemen tussen bepaalde periodes. Zoek een camera die het beste bij jouw noden past.


  1. Video kwaliteit! Nog zo ééntje!

De kwaliteit van de bewakingsbeelden zouden moeten impact hebben op je keuze, omdat je uiteindelijk wel wilt kijken wat er aan de hand is op je beelden! Bekijk vast en zeker de HD kwaliteit modellen of zoek op Youtube of je voorbeelden van opnames kunt opvragen. Verzeker je zelf ervan dat je makkelijk dingen kan herkennen op de beelden en dat de kwaliteit hoog genoeg is voor je eigen eisen!

  1. Zorg ervoor dat je camera in alle mogelijke condities werkt

Wel opletten, een camera die ’s avonds goed werkt maar in de dag een korrelig beeld geeft daar heb je volgens ons niet veel aan als je in de dag ook een degelijk beeld wilt hebben. Als het belangrijk is om ’s nachts goed te kunnen kijken, dan moet jij een camera kiezen die beter beeld geeft ’s nachts dan in de dag; wil je dat hij in de dag beter beeld geeft, dan weet je alvast wat kiezen!

  1. Denk eens na over draagbare camera’s

Zoals je kan nadenken over wat voor type camera je nodig hebt met welke type belichting, moet je ook eens nadenken over de locatie om je camera te plaatsen. Als je niet over de financiële middelen beschikt om verschillende camera’s te kopen is het misschien interessant om een model te kopen dat verplaatsbaar is. Zo kan elke hoek van je woning op een eenvoudige manier bekijken.

  1. Push berichten en emails

Voor die momenten dat je niet continu naar je camerabewakingsbeelden zit te kijken is het misschien leuk om te weten dat je een bericht kan krijgen van je camera als er iets aan de hand is. Bijvoorbeeld als je niet thuis bent tussen bepaalde uren, kan je events coördineren, dat wilt zeggen dat het interne systeem van de camera je een bericht stuurt als er beweging gedetecteerd is.

  1. Betaalbaarheid -en haalbaarheid

En last but not least, als je een camera zoekt, zoek er dan één die in je budget past. Hou er wel rekening bij dat een goede bewakingscamera toch wel enkele 100-den euro’s kan kosten. Je kan er natuurlijk goedkopere vinden, maar denk er aan -beveiling mag je niet licht nemen!

En dan de gouden tip, lukt het echt niet om te installeren of om een keuze te maken, contacteer dan je lokale beveiligingsexperts!

Dit artikel is meer dan 5 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

59 weergaven0 opmerkingen
bottom of page