top of page
  • tim9043

Spotify Multiroom vanaf eind april beschikbaar

Er zijn al wat multiroom-systemen die Spotify (Connect) tegelijkertijd op verschillende speakers kunnen weergeven maar dit werkt vooralsnog alleen door een bridge die de fabrikant zelf legt tussen de speakers. Spotify zelf biedt vanuit de app nog geen ondersteuning voor een synchrone weergave op verschillende speakers maar daar komt snel verandering in.

spotify multiroom

Multiroom en Spotify

Multiroom-systemen van onder meer Philips en Denon beschikken al over de mogelijkheid om je Spotify-muziek over meerdere speakers te laten horen maar dit is alleen mogelijk via de app van de betreffende systemen en door een bridge die de fabrikant van de systemen zelf tussen de speakers legt. Systemen van onder meer Raumfeld hebben die mogelijkheid echter niet omdat Spotify dit niet direct ondersteunt. Je kunt dus muziek via Spotify Connect maar via één speaker weergeven.

Ondersteuning voor multiroom in de app

Via betrouwbare bronnen bij een grote audiofabrikant hebben we vernomen dat Spotify vanaf week 16, eind april, ondersteuning voor multiroom-audio zal toevoegen. Dit betekent dat je vanuit de Spotify-app direct meerdere speakers (en/of zones) kunt selecteren en zo je favoriete muziek door het hele huis kunt weergeven. De kans is groot dat fabrikanten vervolgens de optie ook eenvoudiger via de eigen applicaties kunnen toevoegen.

Dit artikel is meer dan 5 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

3 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page