top of page
  • tim9043

Spotify Connect voor Sonos als open beta

Sonos-systemen kunnen nu ook direct worden met de Spotify-app bediend worden dankzij Spotify Connect. De fabrikant van het multiroom-speakersysteem heeft een open bètaprogramma gelanceerd voor geïnteresseerde gebruikers.

Om Spotify Connect te gebruiken is een premium-abonnement op de streaming­dienst verplicht. Sonos-speakers verschijnen na het installeren van de beta direct onderaan de Spotify-app bij “apparaten beschikbaar”.

sonos spotify

Hoewel de Sonos-app al ingebouwde Spotify-integratie heeft, is Spotify Connect een welkome aanvulling. Dankzij de directe controle via de Spotify app heb je volledige toegang tot alles wat de dienst te bieden heeft. Inclusief de nieuwe daily mix die tot nu toe alleen via de iOS-app te beluisteren is.

Met Spotify is de iPhone slechts een afstandsbediening. De muziek wordt direct van Spotify naar de luidspreker gestuurd, een permanente verbinding is dan ook niet nodig. Zo kun je Sonos ook bedienen wanneer je telefoon niet verbonden is met Wi-Fi. Wat in de betaversie nog niet werkt is het groeperen van kamers, de optie is wel aanwezig in het menu, maar wij werden direct teruggestuurd naar de Sonos-app.

Je kunt je als volgt aanmelden voor de publieke beta:

  1. Open de Sonos-app vanaf je iOS- of Androidtoestel

  2. Klik op Instellingen en vervolgens op Geavanceerde instellingen

  3. Klik op Betaprogramma

  4. Klik op Meedoen aan het betaprogramma

Dit artikel is meer dan 5 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

1 weergave0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page