top of page
  • tim9043

Sonos zet in op spraakherkenning

De Sonos Play:5 van vorig jaar viel in ieder geval op door een tweetal ingebouwde maar gedeactiveerde microfoons. Die dingen blijken er echter niet voor niets in te zitten.

Eigenlijk was er eerst het slechte nieuws rondom Sonos: een deel van de medewerkers moet ontslagen worden. Altijd vervelend, maar reorganisaties bij techbedrijven zijn natuurlijk schering en inslag. Het bedrijf heeft in ieder geval nog genoeg ideeën op de plank liggen, een daarvan is spraakherkenning.

Babbelen tegen je Sonos John MacFarlane – CEO van Sonos – liet dit nieuwtje zelf doorschemeren op een recente blogpost. Op zich is het geen onlogische stap want waarom zou je niet simpelweg ‘harder’ of ‘zachter’ kunnen zeggen voor een volumeaanpassing? Scheelt een afstandsbediening. Nog leuker zou het zijn als je simpelweg een gewenste track uitspreekt en deze vervolgens uit je eigen collectie op de NAS of desnoods via een online streamingdienst ten gehore wordt gebracht. Hoe het allemaal precies gaat werken is nog onduidelijk, net als het wanneer. Maar het idee is zonder meer aardig.

Dit artikel is meer dan 5 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page