top of page
  • tim9043

Sonos: makkelijker muziek bedienen vanaf het toegangsscherm en met 3D Touch

De Sonos Controller-app heeft vandaag na enige tijd een grote update gekregen. Deze nieuwste app voegt allerlei functies toe waar iedere gebruiker wat aan heeft. Zo kun je nu muziek afspelen vanaf het toegangsscherm, ondersteunt de app 3D Touch op de iPhone 6s en wordt Split View en Slide Over ondersteund op de nieuwste iPads.

Sonos vanaf je toegangsscherm

Sonos bedienen vanaf het Bedieningspaneel.Voorheen was het noodzakelijk om de Sonos-app te openen om je muziek verder te bedienen, maar met versie 6.3 van de Sonos Controller-app is het ook mogelijk om rechtstreeks vanaf het toegangsscherm je muziek te pauzeren of door te spoelen. Hierdoor kun je een stuk makkelijker een nummer overslaan die je wat minder geslaagd vindt. Bovendien is de muziek nu ook rechtstreeks te bedienen vanuit het Bedieningspaneel met daarin alle informatie over het huidige nummer.

sonos update

Voor de iPhone 6s-eigenaren is de Sonos-app uitgebreid met 3D Touch. Zowel via Quick Actions op het appicoon als met Peek en Pop in de app zelf kun je Sonos bedienen door stevig op het scherm te drukken. Op het appicoon krijg je drie opties, namelijk Afspelen, Favorieten en Zoeken. Met Peek en Pop kun je ook in de app zelf hard op verschillende onderdelen drukken om zo de muziek te bedienen.

Andere vernieuwingen in de Sonos-app zijn er voor de streamingdiensten Napster en Rhapsody, want de muziek wordt nu in een hogere bitsnelheid afgespeeld. Bovendien is het instellen van Trueplay nu vereenvoudigd en moet de foutmelding van een niet gevonden Sonos-systeem een stuk minder vaak voorkomen.

De vorige grote update van de Sonos-app bracht eindelijk officieel ondersteuning voor Apple Music, nadat deze mogelijkheid in december 2015 al in beta ging. De Sonos-app werkt met alle Sonos-speakers die verkrijgbaar zijn, waaronder de meest recente Sonos Play:5.

Dit artikel is meer dan 5 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

32 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page