top of page
  • tim9043

Sonos introduceert Trueplay Tuning Software en vernieuwde PLAY:5 Smart Speaker

Sonos introduceert Trueplay Tuning Software en vernieuwde PLAY:5 Smart Speaker. Nog beter geluid afgestemd op plaatsing en ruimte; meer mogelijkheden voor PLAY:5

Brussel, België, 29 september 2015 – Sonos introduceert Trueplay, volledig nieuwe software die miljoenen luisteraars in staat stelt hun bestaande Sonos-speakers te tunen voor een nog betere geluidskwaliteit, waar de speaker ook staat. Daarnaast lanceert Sonos een geheel nieuwe uitvoering van zijn topmodel, de PLAY:5. Deze Smart Speaker is stijlvol ontworpen, aan zowel de binnen- als buitenzijde, en levert het meest zuivere en diepe geluid ooit. Trueplay en de nieuwe PLAY:5 zijn later dit jaar leverbaar.

sonos play 5

Trueplay – Glashelder geluid dankzij slimmere speakers

Trueplay is voortgekomen uit de gedachte dat er maar weinig huizen zijn met een perfecte akoestiek. In welke kamer je de speaker plaatst en waar in die kamer – het zijn bepalende factoren voor de geluidskwaliteit. Standaardspeakers vereisen complexe en kostbare professionele callibratie. Met Trueplay tunet iedereen zijn speakers zelf. En wel met één druk op de knop. Het resultaat: muziek die in elke ruimte, in elk huis fantastisch klinkt.

Hoe werkt Trueplay? Het systeem analyseert – met behulp van de Sonos-app, de iPhone- of iPad-microfoon en een door de Sonos-speakers speciaal uitgezonden toon – hoe het geluid in elke willekeurige kamer terugkaatst via muren, meubels, glas en andere oppervlakken. Daarna tunet Sonos de speaker zo dat de muziek optimaal klinkt voor die ruimte.

“Trueplay is een revolutionair systeem. Muziekliefhebbers kunnen er nu van uitgaan dat zij hun favoriete muziek horen exact zoals de artiest het heeft bedoeld. Ongeacht de akoestiek van de kamer of de plek van de speaker”, aldus John MacFarlane, CEO van Sonos. “Eindelijk is er een eenvoudig, betrouwbaar proces dat zorgt voor luisterplezier van studiokwaliteit in elke kamer bij jou thuis.”

sonos trueplay

“We verbeteren het geluid van onze speakers continu door ze steeds weer aan te passen: eerst aan de kamer waarin ze staan, in de toekomst aan de persoon, een activiteit of de content”, zegt Giles Martin, muziekproducer, componist en hoofd geluid bij Sonos. “We zetten ons in om een steeds betere luisterervaring te bieden, ook in kamers met een slechte akoestiek. Een kamer tunen is de eerste van vele softwareverbeteringen die de ervaring rijker en persoonlijker maken en die de artiest de mogelijkheid bieden nog creatiever te zijn.”

Trueplay is in eerste instantie leverbaar voor alle Sonos PLAY:1’s, SONOS PLAY:3’s, SONOS PLAY:5’s en iOS-controllers en is later voor alle Sonos-speakers beschikbaar.

De nieuwe PLAY:5 – bekendste smart speaker biedt nog meer mogelijkheden

De nieuwe PLAY:5 zorgt ervoor dat muziek die je beluistert nog dichter bij de oorspronkelijke opname ligt. Met zes gesynchroniseerde, aangepaste drivers leveren de drie midwoofers prachtige middentonen en diepe, krachtige, lage tonen. Drie tweeters zorgen bovendien voor kristalhelder geluid in de hoogste segmenten, op welk volume je de speakers ook zet. De nieuwe serie heeft een veel groter bereik dan je zou verwachten van een enkele speaker. De PLAY:5 biedt een kamervullend geluid dat elke stem en elk instrument perfect laat uitkomen.

Voor het eerst is de PLAY:5 op drie verschillende manieren te plaatsen. Die flexibiliteit zorgt – in combinatie met Trueplay-tuning – voor het beste geluid in zijn klasse, waar en hoe je de speaker ook plaatst. Plaats hem behalve horizontaal als enkele speaker ook verticaal met een tweede PLAY:5 voor een nog groter en gerichter bereik. Twee horizontaal geplaatste speakers zorgen voor meer stereogeluid en een intensere, kamervullende luisterervaring.

Speciaal ontworpen voor de interieurs van nu en de toekomst beschikt de nieuwe PLAY:5 over een strak design dat niet afleidt van dat waar hij voor bedoeld is. Qua functionaliteit doet elk detail ertoe, zelfs de 9.000 gaatjes in de gril en het met zorg uitgekozen materiaal voor elk onderdeel, hoe klein ook. Met de nieuwe touchknoppen is de speaker intuïtief te bedienen. Afspelen, harder zetten of naar een volgend nummer gaan was nog nooit zo eenvoudig. Slimme sensoren zorgen ervoor dat je de speaker altijd kunt bedienen, hoe hij ook is geplaatst.


Net als zijn voorganger werkt de nieuwe PLAY:5 probleemloos met alle andere Sonos-speakers. Hij biedt zelfs meer mogelijkheden doordat hij als achterspeaker kan worden gebruikt en in een homecinemasysteem samen met de Sonos PLAYBAR en de Sonos SUB. Stuur elke kamer thuis aan met één gebruiksvriendelijke app die je favoriete muziekdiensten zoals Pandora, Spotify, TIDAL, Google Play Music en Groove bij elkaar brengt.

De geheel nieuwe PLAY:5 is standaard leverbaar in matzwart en matwit voor de prijs van 579 euro.

Ga voor meer details over Trueplay-tuning en de nieuwe Sonos PLAY:5 naar Sonos.com.

Over Sonos

Sonos, opgericht in 2002, is toonaangevend ontwikkelaar van draadloze-muzieksystemen voor in huis. Stream alle muziek van de wereld draadloos door het gehele huis met je Android-smartphone of tablet, iPhone of iPad. Naast het afspelen van je eigen digitale-muziekcollectie biedt Sonos Wireless HiFi System toegang tot miljoenen muzieknummers en duizenden radiostations in samenwerking met o.a. AUPEO, Deezer, iheartradio, JUKE, Last.fm, MOG, Pandora, Rdio, Rhapsody, SiriusXM Internet Radio, Slacker Radio, Spotify, Stitcher SmartRadio, TuneIn en Wolfgang’s Vault. Het bekroonde Sonos Multi-Room Music System is verkrijgbaar bij meer dan elfduizend winkels in meer dan 65 landen, of direct bij Sonos via www.sonos.com. Sonos is een particulier bedrijf met het hoofdkantoor in Santa Barbara (Californië, VS) en kantoren in Cambridge (Massachusetts, VS), Hilversum (Nederland), Beijing en Shenzen (China), en Penang (Maleisië).Voor meer informatie, ga naar sonos.com, blog.sonos.com, Facebook/Sonos, @Sonos, Pinterest, Instagram @Sonos en YouTube.com/sonos.

Dit artikel is meer dan 6 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page