top of page
  • tim9043

Sonos bereidt ontslagronde voor

Speakerfabrikant Sonos heeft aangekondigd dat het een nog onbekend aantal werknemers gaat ontslaan. Ook gaat het bedrijf zich meer focussen op het ontwikkelen van technologie voor het streamen van muziek en in stemherkenning.

Precies op wat voor wijze het bedrijf zich gaat storten op streamingtechnologie, wordt niet helemaal duidelijk uit de bekendmaking van directeur John MacFarlane, maar het lijkt erop dat hij doelt op het bij elkaar brengen van verschillende streaming diensten zoals Spotify en Apple Music in één systeem. Dat heeft het al gedeeltelijk gedaan met zijn eigen applicatie voor de draadloze speakers die het bedrijf maakt. Vanuit deze app zijn ondermeer de genoemde diensten al toegankelijk.

Wat betreft stemherkenning is MacFarlane een stuk duidelijker. Hij geeft in zijn blog al concreet aan fan te zijn van Amazons Echo-speaker. Deze speaker bevat een microfoon en kan met stemcommando’s aangestuurd worden. Hierbij is het niet alleen mogelijk om muziek af te spelen, maar ook kan de weersverwachting opgevraagd worden en kan het het nieuws oplezen. Daarnaast kunnen hardware- en softwaremakers zelf inhaken op de Echo, zodat bijvoorbeeld de slimme thermostaat aangestuurd kan worden via de speaker. Het lijkt er dus op dat Sonos ook met een dergelijk apparaat komt.

Dit artikel is meer dan 5 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page