top of page
  • tim9043

Slim wonen met domotica van Basalte

Comfort en gemak worden steeds belangrijkere elementen in ons huis. En zeker met de toenemende technologische ontwikkelingen, zijn de woonwensen de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. We willen de temperatuur op afstand kunnen regelen en ook de verlichting moet met één simpele handeling worden aangepast aan de gewenste sfeer. Met domotica van Basalte is dit allemaal mogelijk. Dat is pas slim wonen!

basalte deseo thermostaat[1]

Slimme toepassingen met domotica

De Latijnse term domotica is in het Nederlands te vertalen als ‘huisautomatisering’. De gedachte achter deze automatisering is, dat het leven in huis op deze manier een stuk aangenamer en eenvoudiger wordt. Je hoeft immers niet het hele huis meer rond om de verlichting te regelen of de rolluiken te sluiten. Want met domotica van Basalte worden alle technische oplossingen slim met elkaar verbonden, zodat er met de beschikbare techniek heel wat nieuwe mogelijkheden ontstaan. In zo’n smart home is alles compleet geautomatiseerd. In een oogwenk bedien je met je smartphone of tablet je verlichting, je verwarming, de muziek in je huiskamer, in je keuken en op je terras.

basalte multitouch schakelaars

Bedien de verlichting met aanraakgevoelige schakelaars

Verlichting is een echte sfeermaker. Maar de tijd dat elke lamp individueel aan- en uitgeschakeld moet worden, ligt nu echt achter ons. Intelligente verlichting is de laatste jaren dan ook behoorlijk in opkomst. Basalte heeft hiervoor deaanraakgevoelige schakelaars ontwikkeld, die de domotica installateur graag bij je komt plaatsen. Deze schakelaar is voorzien van maximaal 4 touchpads waarmee je alle verlichting kunt regelen. En dankzij multitouch is het mogelijk om aan elke knop meerdere functies te koppelen. Hierdoor kun je de lampen niet alleen aan- en uit zetten, maar ook het dimmen van de verlichting heb je met één handbeweging geregeld.

Deseo: de intelligente thermostaat

Een ander hoog gewaardeerd product van Basalte, is de Deseo. Zo op het oog is dit een strak vormgegeven intelligente thermostaat. Hoewel je met dit apparaat de temperatuur in de woning gemakkelijk regelt, is Deseo meer dan een thermostaat. Het is een room controller waarmee je ook de verlichting, rolluiken en het multiroom audiosysteem kunt bedienen. En dat al met de kleinste aanraking. Net als de rest van de producten van Basalte, is de Deseo erg functioneel en gemakkelijk in gebruik. Iedereen kan dit handige apparaat bedienen.

Asano multiroom audiosysteem

Bij de hedendaagse muzieksystemen komt het geluid uit de versterkers. Maar wat als je de muziek in je slaapkamer of de keuken wilt horen? Basalte heeft hiervoor het multiroom audiosysteem bedacht. Dit systeem is via een netwerk verbonden waardoor versterkers overal vrij geplaatst kunnen worden. Zo kun je met één radio of computer het hele huis voorzien van kristalheldere audio. Het audiosysteem wordt volledig bediend door KNX, dé wereldwijde standaard op het gebied van domotica.

basalte asano multiroom audio

Volledige integratie in het KNX syteem

Het domotica systeem is een intelligente oplossing voor de totale huisautomatisering. Het bedrijf KNX Association heeft hiervoor een norm gesteld, zodat de producten van verschillende fabrikanten in dit ene systeem gebruikt kunnen worden. Ook domotica installateur XP Technics werkt hoofdzakelijk met KNX als domotica standaard. Het handige van dit systeem is de grote veelzijdigheid. Er zijn steeds meer functies mogelijk, waaronder dus verlichting, temperatuur, raambekleding en audio. En in de toekomst komen daar ongetwijfeld nog veel meer functies bij. Alle Basalte producten werken perfect binnen de globale wereldwijde open source domotica-standaard KNX.

Internationaal succes uit Oost-Vlaanderen

Slim wonen wordt in steeds meer huishoudens toegepast. En dat moet je het Oost-Vlaamse Basalte niet uit te leggen. Het bedrijf is in 2008 opgericht en mag zich een van de snelst groeiende bedrijven uit Oost-Vlaanderen noemen. En dat succes is er niet alleen in eigen land. Jachten in Saint-Tropez, koninklijke paleizen in het Midden-Oosten en grote Amerikaanse villa’s zijn inmiddels uitgerust met de producten van Basalte. Toch is domotica zeker niet alleen weggelegd voor de rijken der aarde. Iedereen die graag het ultieme comfort en gemak wil ervaren, kan kiezen voor domotica installatie.

Meer weten over onze KNX domotica oplossingen? Klik hier!

Dit artikel is meer dan 6 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page