top of page
  • tim9043

Samsung komt in januari met eerste lcdtv’s met quantum dots

Samsung zal in januari op elektronicabeurs CES in Las Vegas zijn eerste tv-modellen laten zien met quantum dots, een variant op lcdtv’s met een ander systeem voor de backlight. Samsung maakt voorlopig geen oled-tv’s.

wat zijn quantum dots

Samsung maakt nu al veel lcdtv’s, maar is tijdelijk gestopt met oled-televisies, omdat het de productie van die tv’s te duur vindt. Het blijft wel zijn amoled-schermen produceren voor telefoons als de Galaxy S5 enNote 4. Concurrent LG blijft wel oled-tv’s maken.

Op elektronicabeurs CES in januari komt Samsung met zijn eerste tv’s met quantum dots in de backlight,schrijft Cnet. Dat gebeurt vermoedelijk onder de naam Qdot. Doorgaans betekent die term dat duizenden blauwe leds als backlight dienen. Het blauwe licht van die leds wordt door de tv omgezet in wit dankzij een Quantum Dot Enhancement Film over die leds. De tv kan al die leds individueel aansturen, wat een efficiënt systeem voor local dimming is en bovendien een hoger kleurbereik mogelijk moet maken. Ook moet het zuiniger zijn dan conventionele lcd’s.

samsung quantom dots

Samsung zal niet de eerste zijn die quantum dots toepast. Sony doet dat al sinds vorig jaar in tv’s en heeft de technologie ook toegepast in recente Xperia-smartphones. LG gaat de technologie ook toepassen. Samsung zal op maandag 5 januari zijn CES-persconferentie geven. Dat gebeurt rond elf uur ’s avonds Nederlandse tijd.

Dit artikel verscheen eerst op tweakers.net

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page