top of page
  • tim9043

Samsung doet domotica overname

smart things

Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern Samsung heeft bekendgemaakt dat het SmartThings overneemt. Het twee jaar oude Amerikaanse bedrijfje is actief in de domotica-markt. Geen van beide partijen heeft financiële details over de transactie vrijgegeven, maar ingewijden spreken van een overnamesom van ‘ruim 200 miljoen dollar’. SmartThings was tot dusver in handen van het management en particuliere investeerders.

Het in 2012 opgerichte en 55 werknemers tellende SmartThings is druk bezig om een eigen ‘open platform’ in de markt te zetten waarmee bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten (zoals thermostaten of verlichting) onderling kunnen worden gekoppeld. Het doel is uiteindelijk om zaken als temperatuur hetzij automatisch (bijvoorbeeld door een koppeling tussen thermostaat en sensoren die beweging en temperaturen meten) of door de huiseigenaar op afstand, via apps en het internet, te laten regelen. Volgens SmartThings heeft het inmiddels circa 5.000 ontwikkelaars weten op te tekenen voor zijn platform.

Andere marktpartijen zoals Google en Apple zijn Samsung reeds voorgegaan in de domotica-markt. Zo heeft Google enige tijd geleden Nest overgenomen, een Amerikaanse domotica-startup die door oud-Apple werknemers werd opgericht. Apple heeft onlangs een eigen initiatief geïntroduceerd, het ontwikkelplatform HomeKit.

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page