top of page
  • tim9043

Russound levert nu de X1 familie van draadloze audio producten

Het is de eerste serie van de producten van Russounds nieuwe XStream multiroom audio systeem, maar het vlaggenschip X5 “controller streamer” zit daar niet ver achter.  Deze zal binnenkort verscheept worden, volgens het bedrijf.

Het afgelopen najaar werd de XStream aangekondigd, een hybride draadloze / vaste oplossing die integreert met de bestaande C-Series (bekabelde) keypads. Deze werkt ook met het C-Series platform (met een IR bibliotheek en programeer tools) en de gebruikersinterfaces die bekend zijn met de Russound dealers en bij de consumenten. Marketing directeur Jeff Myatt stelt dat de C-Series integratie ervoor zorgt dat er geen leercurve ontstaat bij de installateurs, om een nieuw software programma te leren. Het klantvriendelijke systeem integreert met third-party controllers, net zoals de C-serie doet: de klant hoeft dus niet te wachten op drivers voor populaire home systemen.

russound-X1-XT8

Terwijl de X1 transceivers (verkrijgbaar met of zonder versterkers) eenvoudig lokale muziek bronnen over verschillende apparaten verdeelt, is de X5 een complete streaming-oplossing en controller met de Russounds DMS (Digital Media Streamer) 3.1 binnen het chassis. Alle lokale en web gebaseerde streaming kenmerken van het DMS zijn beschikbaar via de X5 (X5 heeft een diversiteit van populaire streaming diensten per controller ingebouwd), klaar om te streamen naar elke zone. Naast de digitale diensten kunnen andere bronnen verbonden worden met de X5, die ook door het apparaat bediend kunnen worden. Het bedrijf benadrukt dat de X1 en X5 (de X5 is een standaard wifi apparaat) een apart draadloze protocol hebben van de X1 producten en gebruik maken van een eigen digitale RF platform dat gebouwd is om lange draden te vervangen. De X5 is voorzien van 2×50 watt (RMS) digitale versterking om lokale speakers aan te sturen.

Wat deed een ijsco wagen eigenlijk op de CEDIA beurs? Volgens de marketing director van Russound Jeff Myatt: “Wireless begint uit te breiden en we vinden steeds meer klanten die voorheen een enkele zone bedraad aansloten.” Russound zegt dat het bedrijf een aantal nieuwe functies heeft toegevoegd sinds de XStream debuteerde op CEDIA 2013, één van de belangrijkste is de AirPlay ondersteuning . Myatt legt verder uit dat Russound ook ondersteuning heeft toegevoegd voor audioformaten met een hogere resolutie. “Het is het enige product op de CEDIA beurs dat ook AirPlay doet en het kan 16-zones van audio tegelijk bedienen” zegt hij. “Daarnaast kan het vier kamers bedienen op 24-bit/192kHz. We hebben geen onderdeel gespaard bij het digitaal ontwerp.” Myatt merkt op: “de uitvoerders vinden nog steeds nieuwe toepassingen voor de producten en we zijn daar heel enthousiast over. ”

De grote marketing campagne van Russound? Russound heeft de promotie van de XStream al opgeschroefd met behulp van thema’s die geïnspireerd werden door Van Halen en in het geval van de CEDIA Expo 2013 … ijs. Een ijscowagen op de beursvloer vertegenwoordigd hoe de producten van Russound kunnen voldoen aan de smaak van elke gebruiker . Russound zal in de toekomst mét sterke promotionele activiteiten gebruik blijven maken van sociale media tools, face-to -face ontmoetingen en digitale marketing, met inbegrip van een Xstream microsite.

“Russound ontwerpt een uitgebreide campagne om het belang van de uitzonderlijke prestaties en het geluid van topkwaliteit voor zijn draadloze audio producten te benadrukken”, zegt CEO Charlie Porritt. ” De XStream prestaties zullen uitstekend tot zijn recht komen en zullen de voordelen van deze veelzijdige familie van draadloze producten aan eindgebruikers tonen, terwijl het ook een platform is om distributeurs en dealers te helpen én de verkoop verder te bevorderen.” Door middel van een sociale media campagne zal Russound dealers belonen met gratis Acclaim luidsprekers als zij foto’s van Xstream installaties uploaden naar de Facebook-pagina van het bedrijf. De wedstrijd loopt van 1 mei – 31 augustus en de winnaars worden op de 2014 CEDIA Expo bekend gemaakt.

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page