top of page
  • tim9043

Philips-televisies in 2015: Android Lollipop en meer aandacht voor geluid

Op de bekende website elektrozine.be hebben ze een mooi verslag geschreven over het afgelopen persevent te Barcelona. Hier stelde Philips hun nieuwe gamma voor en er zitten toch wel enkele pareltjes tussen die wel eens voor een nieuwe doorbraak in de televisie markt kunnen zorgen.

Lees het volledig verslag :

Philips tv, in handen van TP Vision, heeft op een persevent in Barcelona zijn televisieline-up voor dit voorjaar voorgesteld. Er was vooral veel aandacht voor de Android-software, maar de echte toptelevisies mag je pas dit najaar verwachten.

philipstv barcelona

Philips toonde in Barcelona televisies van de instapreeksen tot het hogere middensegment, waarbij de 7600-lijn de meest uitgebreide specificaties bracht. Opvallend gegeven: zo’n 80% van de line-up is uitgerust met Android Lollipop als besturingssysteem, dus ook de lagere segmenten krijgen de software mee.

Tweede generatie Android-televisies

Vorig jaar was Philips de eerste fabrikant die Android inbouwde in zijn televisies, maar toen bleef de software beperkt tot de high-end modellen. Nu wil de fabrikant Android naar alle segmenten brengen, ook de instapmodellen. Zo goed als elke televisielijn vanaf de 5500-serie krijgt Android Lollipop mee, zodat je ook van een moderne Smart TV-interface kan genieten als je geen dure televisie in huis wilt halen.

Android 5.0 (Lollipop) brengt enkele nieuwe functies met zich mee. Via de ‘Launcher’ krijg je snel toegang tot de eigen appbibliotheek van Philips, die nog blijft bestaan naast Googles eigen Play Store. In de Launcher vind je ook de Google Voice Search en promoties van nieuwe apps en films terug. De al even nieuwe TopPicks-functie toont aanbevelingen op basis van jouw klik- en kijkgedrag.

Nieuwe functies, nieuwe afstandsbediening

De nieuwe Android-software heeft echter ook enkele gevolgen voor jouw afstandsbediening. Zo komt er een dedicated knop voor Netflix, iets wat we bij andere merken ook zien, en kan je de navigatiepijltjes op je remote gaan gebruiken om doorheen de menu’s te gaan swipen. Er komt ook een aparte knop om de Voice Search op te starten, waarmee je spraakgestuurde zoekopdrachten kan doen. Ook Google Cast wordt ondersteund, waarmee je bijvoorbeeld films of foto’s van op je smartphone of tablet rechtstreeks naar je scherm kan streamen.

Philips blijft ook aandacht schenken aan het Home Automation-idee waarbij je via je televisie bijvoorbeeld je verlichting kan gaan aansturen. Er is ook Nest-integratie voorzien, wat maakt dat je ook de slimme thermostaat via je televisie kan gaan regelen.

lees verder door hier te klikken …. (read more) ….

Dit artikel is meer dan 6 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

3 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page