top of page
  • tim9043

Philips Smart TV’s omhelsen Android als operating systeem.


Philips (of moet ik eigenlijk TP Vision zeggen?) die zich ook wel begint te manifesteren in de top televisies gaan diezelfde flatscreens uitrusten met het Android besturingssysteem. U kent Android uiteraard van de smartphones en tablets. Door dit operating systeem (zoals het in mooie technische woorden klinkt) gaan we de mogelijkheid hebben om Google Play Store applicaties op de televisie te installeren. En dat is toch wel echt uniek.

Ze lossen niet echt heel veel details, maar op het eerste zicht lijkt het er op dat Android naast het bestaande Smart TV aanbod met de EPG en film op aanvraag applicaties zal werken. Een kritiek die het gerenommeerde FWD magazine had op de Philips, was dat hun Smart TV platform niet al te snel reageert. De samenwerking met Android lijkt een antwoord op deze gekende problemen. TP Vision (of moet ik eigenlijk Philips zeggen?) antwoord hier op : “dankzij Android kunnen we rekenen op “snelle responstijden” en “slimme operabiliteit”.

Vanaf 2014 beginnen ze de high-end Philips uit te leveren met Android software, waarna ze hun Android aanbod stap voor stap gaan uitbreiden naar de andere segmenten. Connected Homes zeg je ? Ik denk het ook ja. Ze verwachten dat de waardering van de consument snel zal groeien en dat daarmee de behoefte naar dit type product een snelle vlucht zal nemen. “In 2015 zullen de meeste Smart TV’s door Android worden aangestuurd” , zegt Maarten de Vries, de CEO van TP Vision.

De aanwezigheid van Android op de tv zal zeker interessant zijn voor gamers. Zij krijgen immers toegang tot de vele duizenden games die beschikbaar zijn via de Google Play Store. Omdat heel wat smartphones beschikken over Full HD-schermen en de Philips-tv’s een quadcore-processor meekrijgen, zouden die spelletjes zonder al te veel problemen op een televisie moeten draaien. Al blijft er nog wel de vraag van hoe ze te bedienen – al zal Philips daar wellicht een passend antwoord voor hebben.

bron: fwdmagazine

Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page