top of page
  • tim9043

Opzoek naar een 4k OLED televisie?

Een hele tijd geleden al begon LG ons te hypen over hun OLED technieken. Nu na een geruime tijd is hij er dan, de eerste 65 inch 4K OLED televisie is beschikbaar. Wel, dat is niet helemaal correct wat ik net vertelde, want de LG 65EC9700 is pas later deze maand beschikbaar. Hun Amerikaanse flagship store heeft uiteraard de exclusiviteit gekregen voor dit toestel een maand lang te mogen verdelen.

LG OLED 4K

Buiten het waanzinnige 4K beeld, gebruikt dit LG scherm de WRGB OLED technologie. Deze technologie is een extra witte subpixel die toegevoegd wordt aan de rode, groene en blauwe pixel. Dit zorgt op zijn beurt er dan voor dat het scherm meer dan 33 miljoen sub-pixels bevat waardoor de kleuren levensecht worden en enorm veel detail gaat bevatten. Omdat ze gebruik maken van die witte pixel technologie is er geen backlight nodig.

Omdat er geen backlight nodig is zegt LG, kunnen ze diep in hun zwart waardes gaan. Het scherm heeft zelfs de Tru-4K Engine Pro chipset, welk een dubbele chip is en de mogelijkheid biedt om in 6 stappen de standaard HD te upgraden naar 4K. Uiterlijk ziet het scherm er ook gelikt uit dankzij een ultra dunne rand en hun “frameless cinema screen” design.

Uiteraard, dit toestel komt volledig met hun eigen webOS platform op de markt, waardoor je toegang gaat krijgen naar web-based diensten en aanbevelingen. Al deze extra functies zijn eenvoudig te bedienen dankzij een soort van “start-balk” onderaan het scherm. Het webOS platform is ook aangepast voor de 4K resolutie en streamed daardoor vlekkeloos Netflix en Amazon Instant naar je screen. Hulu Plus, Youtube en andere zijn uiteraard ook terug te vinden in hun aanbod.

“Sinds LG  (ondertussen meer dan twee jaar geleden) het eerste 84-inch 4K Ultra HD TV toestel in hun flagship winkel in Los Angeles gelanceerd heeft zagen we dat er meer en meer vraag was naar Ultra HD toestellen,” zegt Joseph Akhtarzad, vice president en eigenaar van vier LG flagship winkels. “Maar sinds we met 4K Ultra HD en OLED bezig zijn, hebben we nog nooit zoveel vraag achter de release datum gekregen” – Wij bij Smart Living zijn even benieuwd – Dit prachtig scherm is alvast voor 11999€ het jouwe ! 

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page