top of page
  • tim9043

Online winkelen binnenkort onveilig op 600.000 pc’s


Over enkele weken zullen 600.000 Windows XP gebruikers niet meer veilig online kunnen shoppen, bankieren en andere activiteiten uitvoeren. Microsoft houdt dan op met de support (ondersteuning dus) voor het besturingssysteem Windows XP, waardoor veiligheidsgaten niet meer zullen worden gedicht.

online betalen

Meer dan 600.000 computers…

Windows XP is al aanwezig sinds 2001 en is ondanks opvolgers Vista, Windows 7 en Windows 8 (de éne al wat succesvoller dan de andere) vanwege zijn gebruiksgemak (of gebruikersfout?) nog altijd bijzonder populair en dus nog op heel wat (bedrijfs) computers gebruikt. Volgens G Data (een antivirus bedrijf) zijn er in België nog minstens 600.000 computers, die draaien op Windows XP en verbonden zijn met het internet.

Omdat Microsoft stopt met het uitbrengen van recente (veiligheids) updates, krijgen hackers en fraudeurs eigenlijk vrij spel om op zoek te gaan naar lekken in het besturingssysteem. Eens gevonden, weten ze met zekerheid dat Microsoft die lekken niet meer zal dichten.

Zo hebben bijvoorbeeld KBC en Argenta hun klanten reeds op de hoogte gebracht van de mogelijke risisco’s. Ook Belfius zal dat voorbeeld volgen. BNP Paribas zegt de toestand momenteel in de gaten te houden.

Heb je daarom hulp nodig met het updaten van je computer of laptop, aarzel dan niet om ons te contacteren via onderstaand formulier! [contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page