top of page
  • tim9043

Nog voor de zomer digitale tv zonder digibox bij Telenet

Telenetklanten zullen nog voor de zomer een beroep kunnen doen op een CI-kaart om digitaal tv te kijken. De grootste aanbieder van analoge en digitale tv biedt daarmee een alternatief voor de tot nu toe verplichte settopbox. Dat heeft de woordvoerder van Telenet – Stefan Coenjaerts – vandaag bevestigd, bericht de technologiewebsite ZDNet.be.

De belangrijkste voordelen van digitaal tv-kijken: de elektronische programmagids EPG, timeshiften en een gunstigere beeldkwaliteit. Een groot nadeel? De verplichte decoder – of digibox – die nodeloos plaats inneemt, maar maakt dat klanten de vergrendelde kanalen kunnen bekijken.

In onze buurlanden kunnen mensen al langer voor een CI+-kaart kiezen, die onder andere verschillende afstandsbedieningen overbodig maakt en meer plaats biedt op uw tv-kastje, gezien de digitale tv-tuners voortaan zijn ingebouwd.

De kaart is geen vervanger voor de huidige settopbox. De klanten zullen de keuze krijgen, benadrukt Coenjaerts. “We zien het eerder als hardware voor een tweede of derde televisie”, aldus de woordvoerder. Want de kaart biedt bijvoorbeeld geen opnamemogelijkheid.

Over de prijs van de kaart en wanneer die beschikbaar zal zijn, kon nog geen informatie worden gegeven, maar “we spreken in termen van weken”, aldus Coenjaerts. De kaart wordt nog voor de zomer op de markt gebracht.

Eind vorige maand maakte eveneens Belgacom bekend dat het een alternatief voor de digibox zou aanbieden.

Nog voor de zomer digitale tv zonder digibox bij Telenet

Nog voor de zomer digitale tv zonder digibox bij Telenet


Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

4 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page