top of page
  • tim9043

Nieuwe Bluesound toestellen zijn compacter en sneller

De multiroom-markt kent veel beweging. Maar een gevestigde waarde die een groot deel van zijn toestellen zowel qua vorm als techniek drastisch aanpast, dat is toch iets gedurfd. En toch is dat precies wat Bluesound doet met de tweede generatie van zijn producten. “Dit is een revolutie, geen evolutie”, stelt country manager Nederland Ronald Wagemaker. Maandag werden de nieuwe Bluesound-generatie door de importeur aan dealers en pers voorgesteld in het Louwman-museum, een echte mekka voor petrolheads.

bluesound

Sinds de introductie van Bluesound twee jaar geleden is dit multiroom-platform van de hand van de Lenbrook Group zeer goed ontvangen. En toch was er hier en daar kritiek mogelijk. De vormgeving – grote, glanzende kubussen – was niet voor iedereen. De PowerNode mocht nog wat krachtiger. De speakerterminals waren niet de allerbeste. Geen grote minpunten waren het, maar Bluesound vond toch dat het tijd was om ze aan te pakken.

Dat doet het merk door de lancering van een totaal nieuwe Node, PowerNode en Vault, en twee nieuwe Pulse-speakers. Wat meteen opvalt, is dat de drie eerste toestellen een totaal andere behuizing hebben. Veel slanker dan voorheen, met een meer conventionele behuizing én met meer mogelijkheden qua aansluitingen. Hou ze in de hand en je zal merken dat ze zwaarder wegen en meer ‘hifi’ voelen.

Neem nu de Node 2. Het is een slank kastje geworden dat veel onopvallender is dan de vorige gedaante, met een handige capacitieve touchpad aan de bovenkant. Hiermee kan je bijvoorbeeld het volume regelen of muziek pauzeren door de touchpad licht aan te raken. Maar dat is niet de enige vernieuwing op gebied van besturing

De Node 2 (549 euro), net zoals de andere vernieuwde Bluesound-apparaten, heeft een IR-oogje met een leerfunctie. Je kan de Node dus de commando’s van een remote die je hebt liggen aanleren, zodat je bijvoorbeeld een ongebruikte knop op je tv-afstandsbediening kan gebruiken om muziek te pauzeren. Maar ook meer geavanceerde commando’s zijn mogelijk. Je kan nu ook via IR een van vijf presets (zoals een geliefd internetradiostation) selecteren en laten spelen.

Kijk naar de achterkant van de nieuwe Node en je bespeurt meer aansluitingen. Zo is er een line-in die zowel digitale als analoge signalen lust en een aansluiting voor een hoofdtelefoon. “Maar ook de analoge uitgang klinkt veel beter dan bij de eerste Node”, verzekerde Jonas Heilesen, Product manager Bluesound Northern Europe, ons. De externe Bluetooth-adapter valt bij de nieuwe Node bovendien weg, want de draadloze technologie zit vanaf nu ingebakken in de producten. Mét ondersteuning voor de betere aptX-codec.

Powerrrr Als er één toestel is uit de nieuwe Bluesound-lichting waar het bedrijf heel trots op lijkt te zijn, dan is het wel de 899-euro kostende PowerNode 2. “De vorige bleek in de praktijk niet altijd even krachtig, maar dat hebben we opgelost door de PowerNode 2 te voorzien van een Hypex-versterker. Dat is dezelfde technologie als de NAD D3020 – maar met dubbel zoveel vermogen!”, luidt het. Wat zeker opviel aan de achterkant, waren de solide-ogende speakerterminals.

Dit artikel is meer dan 6 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

1 weergave0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page