top of page
  • tim9043

Muziek in alle kamers in Kumtich. Sonos – Control4 – NAD


kumtich_project2_foto06

Deze architect heeft alle registeren opengetrokken voor een fenomenale woning te plaatsen voor deze bouwheer. Het was een prachtige synergie van diverse vakmannen. Dit is dan toch wel een project waar we heel trots op zijn. Deze ruime uber moderne villa te Kumtich (Vlaams Brabant) is mede-gecoördineerd geweest vanaf de ruwbouw fase door Smart Living. Het resultaat is dan ook verbluffend. Wij installeerden multiroom geluid in de volgende kamers : keuken, slaapkamer, fitness, bureau, eethoek, terras, toilet, praktijk, wachtkamer.

multiroom

Dankzij het Sonos multiroom muziek systeem en diverse inbouwluidsprekers in de woning is het mogelijk in elke kamer onafhankelijk van elkaar je favoriete songs op te vragen. Zo kan je bijvoorbeeld Spotify luisteren in de keuken, Radio 1 streamen in de slaapkamer, de iTunes bibliotheek (komende van een gedeelde netwerk harde schijf – perfect geconfigureerd door ons!) doorsturen naar de praktijk en wachtkamer en de kinderen kunnen op het toilet naar hun favoriete Studio 100 tracks luisteren.

One remote to rule them all.

In de woonkamer installeerden we een Control4 systeem waardoor het mogelijk is met één afstandsbediening alle randapparatuur te bedienen. Met één druk op de knop schakelt de NAD versterker aan, springt de televisie naar het juiste ingangs kanaal en kan je op een eenvoudige wijze kiezen tussen de verschillende zenders die Telenet te bieden heeft. Deze afstandsbediening heeft ook een app op de smartphone en tablet, waardoor deze twee toestellen ook plots een afstandsbediening in het prachtige systeem worden.

Een prachtige thuisbioscoop.

Dankzij de fabuleuze Bowers & Wilkins vloerstaande 6-serie luidsprekers zit je in een prachtige surround sound als je een film aanzet. We hebben hier gebruik van een XBMC mediaspeler die gekoppeld is aan de klant zijn overweldigende digitale video bibliotheek. Zo kan hij op eenvoudige wijze filmen streamen van op de geïnstalleerde netwerk harde schijf in de kelder. Het XBMC systeem laat toe te bladeren tussen al je filmen via een bijhorende strak afgewerkt user interface. Hierdoor krijg je echt dat iTunes gevoel (vanop de computer) als je tussen de filmen aan het neuzen bent. Lekker handig!

Draadloos netwerk.

Eveneens in deze woning kunnen we niet goed benadrukken dat een wireless netwerk een must is. We hebben hier er ook voor gezorgd dat men vlot tussen alle verdiepen draadloos kan surfen en ook hierdoor gemakkelijk het multiroom muziek systeem kan bedienen. En uiteraard ook je email kan nakijken !

kernwoorden : luidsprekers, tv aansluiten, draadloos netwerk, signaal verbeteren, telenet decoder verplaatsen, control4 op hue aansluiten, philips hue, belkin wemo, belgacom en telenet, decoder verplaatsen, digitale tv, overal draadloos signaal

Dit artikel is meer dan 6 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page