top of page
  • tim9043

Multiroom muziek met Bluesound, NAD, Bowers & Wilkins en Samsung in Heusden Zolder. Lekker geni

Samsung 7 serie

Bluesound combineren met een NAD versterker, die dan aangesloten is op een setje Bowers & Wilkins 684 luidsprekers, met een Samsung flatscreen? Dit moet wel Smart Living zijn.

Met Bluesound haal je dan ook een multiroom systeem met hifi allures in huis. De gebruikte hoogwaardige componenten zijn de producten waar Bluesound zich net wilt onderscheiden van die andere grote multiroom fabrikant. We hebben in deze setup de Bluesound VAULT aangesloten op de krachtige NAD versterker en op het bureau plaatsen we een Bluesound Pulse. Dankzij de Bluesound Pulse kan deze klant profiteren van draadloze hifi muziek. Een must voor deze klant.

afwerken kabels

Voor het Smart Living bezoek.


Hifi draadloos multiroom systeem?

De Bluesound VAULT heeft als grote voordeel dat hij een ingebouwde versterker met cd-ripper heeft. Op deze manier kan je op een eenvoudige wijze een muziek cd in de vault ploffen, een kwartiertje wachten en de muziek cd wordt automatisch geript, gekopieerd en geindexeert door het Bluesound systeem. Dat is toch wel écht gebruiksgemak, niet dan?

Maar wat moet ik vertellen over de prachtige Samsung 7-serie flatscreen? Wel met één woord – hij is verdomd mooi, snel, prachtig én krachtig (neen, dat waren duidelijk meerdere woorden). De gebruikte processoren zorgen voor een vlotte beweging door al de menu’s en de smart functies werken perfect. De beeld verwerkingssnelheid is dan ook subliem, ik merkte geen schokken of haperen op en ik had een tevreden klant als gevolg. En dat heb ik wel graag. Een tevreden Smart Living klant.

Voor het bezoek van Smart Living lag de huidige geluidsinstallatie er wat, hoe moeten we het vertellen “belabberd” erbij ? Kabels losjes achter een tv meubel gegooid. Een verouderde muziek installatie, terwijl ik door had dat deze klant een echte hifi liefhebber was. Een klant naar mijn hart dus.

afgewerkte kabels

Na het Smart Living bezoek


Ja, wij zijn echt zo goed.

Na het installeren van alle bijhorende rand apparatuur, waaronder een NAD 356BEE versterker, waar ik steeds van moet toegeven dat afmetingen echt wel kunnen bedriegen. Eigenlijk heeft de NAD C356BEE dit weer bewezen. In de bescheiden dimensies van de versterker en het ingetogen frontpaneel schuilt een prestigieuze klank beest. Dat bewijst ook de EISA award die deze versterker ontvangen heeft.

Als luidsprekers hebben we gebruik gemaakt van een paar Bowers & Wilkins 684 luidsprekers. Ik citeer letterlijk de klant : ‘ik durf ze echt niet hard zetten, ze produceren zo’n prachtige klank kwaliteit -en ik heb de neiging om ze luider te zetten, maar daar gaan mijn buren niet tevreden mee zijn.’ Ik denk eigenlijk dat ze gewoon jaloers gaan zijn. Bedenk ik eigenlijk nu.

Uiteraard stopt het niet na de installatie. Wij komen ook steeds vrijblijvend nog dat extra woordje uitleg geven na de oplevering van ieder project. Zo zullen wij ons best doen, dat u zo snel mogelijk uw installatie onder de knie heeft. En ook nog ervan kunt genieten, vlak voor de feestdagen. Nét zoals bij dit project.

IMG_2469[1]

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page