top of page
  • tim9043

Met Thinking Cleaner voeg je WiFi en Homekit toe aan je Roomba stofzuiger

Als ik eerlijk moet zijn, ik ben al een tijdje aan het wachten op een huishoud robot a la C-3PO (ja, ik ben een Star Wars nerd!). Maar aangezien deze robotten enige tijd nog op hun zullen laten wachten hebben wij ondertussen een stofzuiger robot aangeschaft. Top ding én toch wel één van onze betere aankopen in 2014.

Omdat wij met Smart Living graag knutselen met zo’n apparaten viel ons oog op een nieuw kickstarter project. De mensen van het Thinking Cleaner Kickstarter Project willen een add-on bouwen die je op elke Roomba van de 500-600 -of 700-800 reeks kunt plaatsen. Dankzij deze add-on wordt plots je Roomba een soort van Smart Living stofzuiger. Deze add-on zal er bijvoorbeeld voor zorgen dat je de stofzuiger van eender waar in de wereld gaat kunnen bedienen. Je gaat vanop afstand kunnen controleren wat je geliefde Roomba aan het uitvreten is en je Roomba gaat ook weten waar jij bent, waardoor hij automatisch gaat stofzuigen als je niet in de buurt bent (dankzij Geofencing techniek).


Je Roomba gaat je push notificaties sturen elke keer als hij een opdracht heeft uitgevoerd en het wordt perfect mogelijk via een agenda functie in de Thinking Cleaner app om op intuïtieve wijze je Roomba te programmeren. Er komt eveneens een mogelijkheid om je Roomba te laten verbinden met het Apple Homekit systeem (wel alleen voor de 700 en 800 reeks) en daar boven op komt er een API (een soort van verbindingsprotocol) waardoor je een domotica systeem kunt gaan koppelen aan je stofzuiger.

Dankzij deze add-on krijgt je Roomba echt wel een major brain boost. De infrarood afstand bediening die met de Roomba meegeleverd wordt werkt “goed” maar met deze add-on weet je dan ook weer of je Roomba op zijn dock zit, wanneer de batterij compleet herladen is en hij kan je zelfs vertellen hoeveel kilometer hij afgelegd heeft (wist je dat een Roomba gemiddeld 1km aflegt per kuis sessie?).

De Thinking Cleaner add-on is in pre-order beschikbaar via deze kickstarter link. Je betaald €99 voor de add-on die compatible is met de 500 en 600 reeks. En je betaald €109 voor de versie voor de Roomba 700 en 800 reeks. Clean on, Daniel san.

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page