top of page
  • tim9043

McLaren 570 GT krijgt Bowers & Wilkins audiosysteem

McLaren en Bowers & Wilkins zullen samenwerken. Het gerenommeerde audiobedrijf zal zorgen voor het geluidssysteem van de McLaren 570GT.

Aangezien we maar al te graag naar de radio luisteren tijdens de rit naar huis of het werk, is het audiosysteem van onze auto best belangrijk. Zo dacht McLaren toen ze begonnen te werken aan de 570GT. Dankzij een samenwerking met Bowers & Wilkins wordt het model nog luxueuzer met een B&W soundsystem. Als je dus het geluk hebt om een McLaren te kopen ben je dus onmiddellijk verzekerd van goed geluid. Op 3 maart wordt de 570GT tevens voor het eerst voorgesteld tijdens de Geneva Motor Show. Het is trouwens niet de eerste keer dat McLaren samenwerkt met Bowers & Wilkins. Dat gebeurde vorig jaar al. Toen werd hetzelfde systeem al geïmplementeerd in McLaren’s 540S en later op de 570. Nu volgt dus de 570GT.

Natuurlijk heeft McLaren ook zijn eigen audiosysteem, maar kan niet echt tippen aan de sound die B&W levert. Dat standaardsysteem telt acht luidsprekers en heet Audio Plus. De optie om voor de set van twaalf speakers van B&W te gaan heb je ook, maar dan betaal je natuurlijk extra aan je nieuwe auto. De B&W speakers zijn in ieder geval speciaal voor de 570GT gemaakt. Zo bezitten ze vijf Nautilus tweeters die samenwerken met vijf midrange Kevlar drivers en twee 20cm subwoofers. Het audiosysteem werkt via een 14-channel 1280W versterker. Zo krijg je zeker en vast een harde bas en goed geluid wanneer je rond zou paraderen met de nieuwe McLaren.

Om goed audio te garanderen zal de McLaren 570GT uitgerust worden met het Noise Cancelling System van Pirelli. Dit zijn dus vier banden die ervoor moeten zorgen dat het geluid van de baan vermindert moet worden dankzij de opstelling van de groeven in de banden. Die moeten de vibraties opnemen en zorgen dat ze het binnenwerk van de auto niet bereiken. De extra prijs van het B&W geluidssysteem moet nog bekend worden gemaakt. De McLaren 570GT zal in 2017 uitkomen met een prijskaartje van $194.000.

Dit artikel is origineel te lezen op : http://www.audiovideo2day.com/mclaren-570-gt-krijgt-bw-audiosysteem/ met als auteur KENNETH VOORTER

Dit artikel is meer dan 5 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page