top of page
  • tim9043

LG Multiroom muziek systeem. Het komt er aan.

LG staat wel bekend voor een diversiteit aan producten, wasmachines, droogkasten en van die monster flatscreens. Maar een multiroom muziek systeem? Schitterend! We houden wel wat van concurrentie op de markt. *muahahaha* Sonos kan toch niet alleen blijven heersen!?

Wat is het eigenlijk ?

Het LG NP8740 draadloos muziek systeem beloofd muziek streaming in je volledige woning ongeveer op dezelfde manier als het alom bekende Sonos multiroom muziek systeem. De NP8740 kan gebruikt worden op zichzelf of gecombineerd worden met meerdere toestellen. De WiFi verbinding zorgt ervoor dat je ook draadloos muziek naar je badkamer, keuken en living kunt streamen. (of eender welke plaats dat je ook wenst…)

http://cfile3.uf.tistory.com/image/23498B4252D631541A5F7A

Gebruikers hebben de mogelijkheid om hun favoriete songs in alle kamers te beluisteren (een soort van partymode) of verschillende muziek in verschillende kamers (personal mode) afhankelijk van de dan gebruikte setting.

Ongelimiteerde configuraties (hu?)

LG’s draadloos multiroom systeem, is dan ook de winnaar van de CES 2014 Innovation Award. Mede vanwege de reden dat het multiroom muziek systeem gebruikers de mogelijkheid biedt ongelimiteerd naar verschillende muziekbronnen in verschillende kamers te beluisteren. Of dat zegt toch tenminste de officiële pers mededeling van LG.

Mijn conclusie?

Technisch gezien is het best een interessant apparaat. De LG NP8740 gebruikt de laatste nieuwe draadloze meshing technologie, waaronder dual band wifi support (2.4/5Ghz) om hoge kwaliteit muziek draadloos door de gehele woning te kunnen sturen. Elke luidspreker produceert niet alleen prachtige HiFi klanken met een hoog aaibaarheidsfactor, maar zend ook het geluid uit in verschillende richtingen, zoals Bose doet met zijn direct-reflecting technologie. (die technologie was gewoon te koop op de markt!). Laten we vol ongeduld uitkijken naar dit product, het enkele maanden testen en dan beslissen of het wat waard is of niet. We kunnen alleen hoopvol naar de toekomst kijken wie de volgende grote “Sonos” gaat worden op de markt. Misschien is het best tijd voor verandering. (damn, is dat geen politieke slogan?)

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

2 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page