top of page
  • tim9043

Je Sonos bedienen vanop je Apple Watch? Ja, dat kan!

Sonos moet wel nog zelf app ontwikkelen, maar dat wilt wel niet zeggen dat je het beste multiroom systeem ter wereld nog niet kunt bedienen vanop je pols.

Als je zoals zovele onder ons al een Apple watch rond je arm hebt hangen dan heb je waarschijnlijk al zitten te experimenteren met de ingebouwde muziek applicatie. Je zult dan onmiddellijk merken dat die verdomd handig is, simpelweg omdat je heel eenvoudig kunt pauzeren en naar het volgende liedje gaan.

Het is niet meer dan normaal dan als je een Sonos systeem hebt je deze bediening uiteraard ook wilt. Jammer genoeg zul je van een kale reis thuiskomen want de Sonos app (hallo Sonos?!) heeft geen Apple Watch app op dit moment.

sonos zoneplay

Maar, er is wel goed nieuws. Een slimmerik heeft zelf een applicatie ontworpen om Sonos te bedienen vanop de Apple watch. Zoneplay is de naam van deze applicatie die op dit moment beschikbaar is. Bij de eerste ingebruikname kan het misschien even duren vooraleer de applicatie jouw Sonos systeem heeft gevonden, maar buiten dat is het instellen zeer eenvoudig.

De applicatie kost $3.99 en laat toe dat je de draadloze Sonos speakers afzonderlijk kan bedienen. Uiteraard kan je ook als bedienen in groep en dat groeperen gaat heel eenvoudig door simpelweg te tikken op je Apple watch. De mensen van cnet.com hebben er het afgelopen weekend volop mee zitten te experimenteren  en zijn zoals ons, ook onmiddellijk verkocht! Als we de applicatie bekijken valt het wel op dat specifieke bedieningsmogelijkheden wel ontbreken. Dat komt omdat bepaalde functies niet echt programmeerbaar zijn voor “niet officiële Sonos applicaties”. Maar, wij zijn alleszins al laaiend enthousiast over deze nieuwe bedieningsmogelijkheden voor Sonos! We kijken al uit naar updates!

Dit artikel is meer dan 6 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

41 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page