top of page
  • tim9043

In stijl je Telenet of Belgacom decoder verbergen.

Een klant vroeg aan de experts van ElectronicHouse.com:

Ik heb een flatscreen laten ophangen tegen een muur en ik zou heel graag mijn audio-video componenten willen plaatsen in een boekenkast (met gesloten deuren) tegen de achterste muur (dus aan de overkant van de ruimte). De winkel waar ik deze gekocht had, had een lage prijs maar de technische dienst kom me hier niet mee helpen.

Telenet decoder verstoppen

Grant Clauser van ElectronicHouse.com geeft bijna altijd fantastisch advies over hoe je bestaande apparatuur draadloos kan maken en hoe je met een infrarood verlenger je apparatuur kan bedienen die in een gesloten kast zit. De mensen van CEPro delen misschien wel dezelfde visie als mezelf, ze hebben gekeken naar de handige jongens van Apartment Therapy voor wat ideeën op te doen. Hier hebben ze een fantastisch idee gevonden in de categorie “In stijl techniek verbergen” . Dit is zo een typisch voorbeeld van hoe je technologie mooi kan verstoppen in een bestaande of nieuwe woning woning. Goed advies is goud waard!

Supertip : Zoek een boek

In plaats van de boekenkast te gebruiken maak je een nieuwe legger bij onder je flatscreen en snij je de bladeren uit een dik boek zoals bijvoorbeeld een Atlas (wie gebruikt er eigenlijk nog een Atlas in 2013?) en tussen de kaft (die nu overblijft) kan je perfect je Telenet of Belgacom decoder verstoppen. Zorg er alleen voor dat de kaft de verluchtingsgaten niet volledig afsnijdt door bijvoorbeeld er wat rubberen tussenstukjes tussen te plaatsen. Voor het infrarood oogje (zodanig dat je de decoder nog kan bedienen!) snij je een klein gaatje uit ter hoogte van de infrarood ontvanger op je toestel.

Toch gewoon in de kast stoppen?

Dat kan ook! Je kan altijd je decoder in een gesloten kast onder je televisie toestel plaatsen. Dit lossen we op door een “infrarood verlenger” te gebruiken. Deze “verlengt” het infrarood signaal dat uit je afstandsbediening komt en zorgt ervoor (via een kleine zender – ontvanger die in de kast wordt geplaatst) dat ook je digitale decoder (Telenet, Belgacom, TV Vlaanderen) kan bediend worden in een gesloten kast. Zo een oplossing is al mogelijk vanaf 50€ !

Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

115 weergaven0 opmerkingen
bottom of page