top of page
  • tim9043

Ikea Belgie brengt Uppleva-tv’s volgende maand uit.

Ikea schuift de verwachte introductie van zijn Uppleva-tv-serie in Nederland een jaartje op en zal pas volgend voorjaar beschikbaar zijn, zo verklaarde het Zweedse meubelbedrijf tegenover Tweakers. In België zal de Uppleva-tv-serie vanaf volgende maand te koop zijn.


Ikea Uppleva TV

Hoewel de Uppleva-tv-modellen sinds juni vorig jaar al beschikbaar zijn in een zevental landen, waaronder thuisland Zweden, Frankrijk, Italië en Spanje, zou Ikea dit voorjaar starten met de verkoop van tv- annex meubellijn in de rest van Europa waar het bedrijf actief is. Volgens Mark Ogertschnig, pr-hoofd bij Ikea Nederland, zal de Nederlandse introductie echter pas volgend voorjaar plaatsvinden. “De Uppleva-tv-serie wordt gefaseerd ingevoerd in Europa en Nederland is nog niet aan de beurt”, aldus Ogertschnig tegenover Tweakers. Opmerkelijk is dat de Uppleva-tv-modellen vanaf april wel in Belgische Ikea-winkels te koop zullen zijn.

De Uppleva-tv bestaat uit een tv-meubel waarin een tv, 2.1-speakersysteem en een blu-ray-speler verwerkt zijn. Belangrijk uitgangspunt is dat alle draden aan het oog onttrokken worden. Het tv-gedeelte is afkomstig van de Chinese firma TCL, de vierde grootste tv-fabrikant ter wereld, en heeft bescheiden smart-tv-functionaliteit. Als beeldformaat kan gekozen worden uit 24″, 32″, 40″ en 46″, terwijl de losse subwoofer draadloos verbonden kan worden met het audiosysteem.

Het Uppleva-tv-meubel, net als de rest van het Ikea-assortiment leverbaar in verschillende configuraties en kleuren, is in de kleinste uitvoering in België te koop voor 717,50 euro, terwijl voor de 46″-uitvoering 1192,50 euro neergelegd moet worden. Ikea Nederland biedt wel al tv-muurbevestigingen aan onder de Uppleva-vlag.

Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

5 weergaven0 opmerkingen
bottom of page