top of page
  • tim9043

Huawei koopt domotica-bedrijf voor ‘internet of things’

Huawei Extra

Het ondertussen goed gekende Chinese Huawei heeft een bedrijf overgenomen dat zich specialiseert in het ‘internet of things‘. Het Britste Neul bouwt onder meer sensoren die op apparaten worden aangesloten om ze met internet te verbinden, zodat de apparaten tegen elkaar kunnen praten. Daarmee gaat Huawei de concurrentie aan met andere domotica-aanbieders als Samsung en LG.

Met de overname zou 25 miljoen dollar gemoeid zijn.

Industrieel

Neul bouwt nu vooral sensoren voor industriële toepassingen, zoals de medische sector. Maar het portfolio van het bedrijf is vrij uitgebreid – zo bouwen zij een sensor die jaren op één batterij kan werken en willen zij informatie draadloos verzenden via niet vaak gebruikte frequenties.

Doel onbekend

Huawei heeft nog meer weinig bekend gemaakt over de overname – zo moet bijvoorbeeld geschat worden welk bedrag is betaald. Ook is niet duidelijk wat Huawei nou precies met Neul wil, behalve dat het “een internet-of-things-platform” wil bouwen waardoor apparaten met elkaar kunnen praten. Het ‘internet of things’ is een algemene term voor wanneer meerdere apparaten ‘slim’ worden door bijvoorbeeld op internet te worden aangesloten. De apparaten zijn dan van een afstandje te besturen en kunnen zelf denken. Nu gaat het daarbij nog vooral om gebruikelijke dingen, zoals thermostaten en horloges, maar Huawei wil het ‘internet of things’ nu ook naar de industrie brengen.

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page