top of page
  • tim9043

Honeywell heeft eindelijk een thermostaat die de competitie kan aangaan met Nest.

Honeywell Thermostaat Lyric

Het mag gezegd worden, Google zijn pas overgenomen (voor 3.2 biljoen dacht ik?) Nest thermostaat, mag dan wel de start betekend hebben van de smart home revolutie, Honeywell heeft nu ook een #kickass competitie thermostaat op de markt gezet.

Honeywell introduceerde gisteren (dinsdag dus) de Lyric thermostaat ($279 dollar). De eerste slimme thermostaat (die op dit moment op de markt is) die gebruikt gemaakt van geofencing. Er zijn verschillende thermostaten op de markt (en sommige hebben wel een “soort” van geofencing ingebouwd) maar deze Honeywell Lyric zou de beste van dit moment moeten zijn.

Wat is geofencing?

Geofencing zorgt ervoor dat jouw woning of kamer op de juiste temperatuur terechtkomt gebaseerd op de locatie van de inwoners van de woning. In praktijk : U komt dichterbij bij u woning en de thermostaat maakt gebruikt van de gps in uw smartphone om te bepalen als hij zichzelf al moet aanschakelen of niet. Handig toch?

Waar zit het verschil dan?

De andere producten gaan van een soort patroon uit. Zij detecteren wanneer jij binnenkomt en gaan daarop hun activiteiten baseren. Dit terzijde, interessant om te weten is dat een goede week nadat Apple heeft aangekondigd dat zij mee in de smart home revolutie willen toetreden met Homekit, plots fabrikanten producten klaar beginnen te stomen om mee te spelen in deze boeiende sector.

Homekit domotica ?

Homekit (zoals aangehaald in dit artikel) zorgt ervoor dat je via je iPhone, je volledige woning kunt gaan bedienen met externe producten (zoals er zijn elektrische sloten, thermostaten, koelkasten, fornuizen, verlichting, televisies noem maar op). Er zijn ondertussen meerdere fabrikanten die hun producten gaan openstellen naar Apple toe.

Wat met de domotica van Google dan?

Google heeft nog niet echt een antwoord hierop gegeven, maar aangezien Google Nest enige tijd geleden gekocht heeft én daar bovenop geweten is dat Nest een heel arsenaal van automatisatie producten in hun kluis heeft liggen, denk ik persoonlijk, dat Google en Apple wel eens de automatisatie markt een nieuwe, verfrissende wending kunnen geven.

Honeywell heeft ondertussen de website van de dames en heren van Mashable laten weten dat hun Lyric thermostaat het eerste product is van een hele resem smart home producten. Het bedrijf dat de software ontwerpt voor iOS en Android heeft wel nog niet laten weten of ze compatibel gaan zijn met Homekit. Maar ik ben er van overtuigd van wel.

Hoe ziet de Lyric er zelf uit dan?

Twee woorden : “elegant en slank”. Als een gebruiker dichterbij komt springt het display vanzelf aan en toont het de huidige temperatuur en status. (staat de airco of verwarming aan of uit) De randen van de thermostaat lichten op wanneer er een temperatuur wijziging doorgevoerd wordt – zo wordt het oranje als hij aan het opwarmen is, blauw wanneer hij aan het koelen is en groen als je woning in standby staat.

De meest unieke functie is misschien wel dat deze thermostaat werkt met de website Accuweather. Hierdoor gaat het toestel rekening houden met luchtvochtigheid of regenachtige dagen. Dit kan dus de perfecte belevening in je woning worden, stel je maar even voor, dat de thermostaat rekening begint te houden met de specifieke omstandigheden buiten.

Nog een leuke functie is dat je de weersvoorspellingen van de komende 7 dagen op je thermostaat te zien krijgt. Een extra toevoeging op het geheel is dat de thermostaat ook kan merken als er iemand in de woning is of niet. Gebaseerd op de geofencing technologie en de bewegingsthermostaat. Wanneer de thermostaat detecteert dat de woning leeg is (dus als er niemand thuis is), schakelt hij de verwarming en/of airco automatisch naar een energie besparende stand. Honeywell pretendeert dat je hierdoor €250 op je energie rekening kan besparen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Stel ze vrijblijvend in het vak hieronder!

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page