top of page
  • tim9043

Hisense koopt Sharp Amerika en gaat betaalbare 4k televisies lanceren.

Blijven doorgaan. Dat is waarschijnlijk het motto wat in de kantoren van Hisense ophangt. Waarom? Wel, ze hebben heel recentelijk Sharp Amerika overgekocht voor een goede 23.7$ miljoen dollar. Dit is een gedurfde move en geeft Hisense de mogelijkheid om de naam Sharp te kunnen gebruiken in zowel Noord -als Zuid Amerika én Mexico. Hisense zegt eveneens dat ze door deze overname hun omzet kunnen verhogen naar 2 biljoen dollar in deze regio. Omdat Sharp geen centen meer had hebben ze in 2014 de Europese tv markt verlaten en daarom is deze deal beste interessant.


Hisense is zeker een bedrijf welk niet mag onderschat worden. Ze zijn de vierde grootste tv fabrikant in de wereld en is markt leider in China. Hisense heeft eveneens aandelen in het duitse  luxe merk Loewe en levert panelen aan TP Vision – dat zijn degene die Philips hebben overgekocht. Hisense zou heel graag tegen herfst van dit jaar op de Engelse markt 4k televisie willen lanceren. Zo willen ze UltraHD toestellen gaan fabriceren tussen de 40 -en 65 inch. Ze gaan alsook twee curved schermen uitbrengen (waarom eigenlijk?). Howard Grindrod, managing director van Hisense UK zegt ” Onze panelen zijn van een waanzinnige kwaliteit. We zijn opweg om het nieuwe premium merk te worden.” – daar voegt hij nog aan toe  “op dit moment verkopen wij onze televisie toestellen via specifieke verdelers. Bedrijvens zoals Euronics zijn heel belangrijk voor ons samen met AO.com. We hebben een verkoopskanaal lopen bij Richer Sounds (een typische Engelse distributeur) en Asda (eveneens Engels) deze zullen exclusief onze 4k toestellen mogen verdelen.

Sinds 1969, het jaar dat Hisense gestart is zijn ze een multi biljoen dollar bedrijf geworden met meer dan 75000 werknemers. Hisense producten worden in meer dan 130 landen verkocht en deze doen gezamenlijk een omzet van meer dan 16 biljoen dollar. Met 17 productie faciliteiten en zeven R&D afdelingen over heel de wereld zijn ze vast en zeker een bedrijf om in het oog te houden.

To be continued.

Website Hisense : Klik hier

Dit artikel is meer dan 6 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page