top of page
  • tim9043

“HiFi WiFi Battle” Samsung Shape gaat de aanval aan met Sonos

De juiste combinatie van gebruiksgemak, kwaliteit, afwerking en prijs van een draadloos muziek systeem is ontzettend moeilijk te vinden. Vele hebben het geprobeerd (en zijn nog steeds bezig te proberen) en andere hebben miserabel gefaald. Sonos daarentegen is onbetwistbaar de betere fabrikant in deze markt. Noem ze gerust marktleider.

Met hun pas ontwikkelde “Shape” draadloos muziek systeem is Samsung is verbazend één van de laatst fabrikanten die zich wagen op de draadloze audio markt. Het systeem bestaat op dit moment maar uit twee onderdelen, namelijk een M7 luidspreker (onderaan op de foto) en een Hub systeem. Deze laatste stuurt het draadloze muzieksignaal naar al de M7 luidsprekers die je in de woning kunt plaatsen. Samsung heeft de afgelopen dagen een privé pers event gegeven in een luxe appartement in New York. Ik ga mijn best doen om het originele artikel zo goed mogelijk te vertalen!

Samsung Hub Zwart

De bovenstaande M7 luidspreker( $399) is slank, hoekig, heeft een mooie grill en een kunstof afwerking die te krijgen is in een witte of zwarte variant. De luidspreker kan horizontaal of verticaal geplaatst worden door middel van de gratis meegeleverde stand en in de verticale positie kan je zelfs twee M7 luidsprekers in een stereo mode koppelen. Het is een luidspreker die er wel in orde uitziet. Maar, ze hebben niet het high-end gevoel dat de Sonos speakers uitstralen.

Samsung M7 Achterkant

Elke luidspreker ondersteund Bluetooth, NFC en dual band Wi-Fi. Elk enkel luidspreker systeem, kan je onmiddellijk gebruiken als extensie van de mediaspeler functie op je smartphone, rechtstreeks via het wifi systeem dus. Op elke M7 luidspreker is er ook een ethernet uitgang beschikbaar, voor een stabiel netwerk op te bouwen. Er is ook een USB aansluiting voorzien, die dient alleen voor een software update uit te voeren en niet is beschikbaar voor bijvoorbeeld een USB harde schijf met muziek op aan te sluiten.

samsung hub toestellen

Voor een multiroom opstelling is de “Hub” ($49) verplicht. Eigenlijk is de hub een klein zwart apparaatje dat je aansluit op je router. (net zoals de Sonos bridge). Het installeren van de Hub en verschillende M7 luidsprekers, wordt gedaan via de smartphone app (welk beschikbaar is voor iOS en android). Tijdens de pers demo duurde het niet langer dan enkele minuten om de gehele installatie werkende te krijgen en alles ging naar behoren. De applicatie laat toe gesynchroniseerde muziek af te spelen tegelijk in verschillende kamers afspelen, maar ook diverse muziek in de verschillende kamers. De applicatie leek eenvoudig te bedienen tijdens de persvoorstelling, maar zag er niet zo gelikt uit als de Sonos applicatie. Er werd verteld dat de definitieve versie verschillende verbeteringen zal hebben.

Bij de lancering zal de Shape niet zoveel streaming audio diensten aanbieden, waarschijnlijk zal dit zijn:  “Amazon Cloud Player, Pandora, TuneIn Radio en Raphsody”. Dat is eigenlijk best wel gelimiteerd want de grote namen zoals Spotify en Deezer ontbreken. Samsung vertelt wel dat ze hard aan het werk zijn om deals met deze firma’s te kunnen sluiten.

Het Samsung Shape draadloos audio systeem zal op dit moment slecht gelimiteerd zijn naar de M7 luidsprekers, dus op dit moment kan je jammer genoeg je eigen luidsprekers niet gebruiken op hun eco systeem. Samsung vertelt wel dat ze producten in de pipeline hebben, waar dit wel mee mogelijk gaat zijn.

Samsung M7 Applicatie

Aan de andere kant hebben de M7 luidsprekers verschillende leuke features aan boord. Zo is er bijvoorbeeld Soundshare ingebouwd, Soundshare kan bijvoorbeeld gebruikt worden om het geluid van je televisie toestel draadloos (via bluetooth) door te sturen naar een M7 luidspreker. Een leuke feature en kan het geluid van je televisie aanzienlijk verbeteren.

De M7 luidsprekers en de hub worden apart verkocht, deze zijn dan ook beschikbaar vanaf 13 oktober. De grote vraag hier is, zal het Shape eco systeem de competitie kunnen aangaan met Sonos, welk voor dezelfde prijs een meer dan volwassenen systeem is geworden. We kijken er naar uit !

Origineel artikel : http://reviews.cnet.com/digital-audio-receivers-dars/samsung-hub/4505-6470_7-35828434.html

Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page