top of page
  • tim9043

Het laatste hoofdstuk is geschreven voor PDP (plasma display panel)

lg-oled-zeer-dun

Eigenlijk mag bovenstaande titel geen verrassing meer zijn voor degene die de smart tv markt volgen, maar LG heeft forfait gegeven in de productie van plasma toestellen.

Vorig jaar gaf Panasonic al aan dat ze gaan stoppen met plasma en enkele momenten later kwam Samsung met hetzelfde trieste bericht. Eigenlijk wisten we toen al dat LG de volgende speler ging zijn, maar nu is het officieel. Er zullen geen nieuwe plasma toestellen te zien zijn op de aankomende CES beurs. Is er dan nog toekomst voor plasma? Jammer genoeg niet, de eindgebruikers zijn helaas niet meer opzoek naar plasma schermen. Even een kleine flashback naar de jaren 90. Philips en Fujitsu waren DE spelers op de flatscreen markt. Zij brachten fenomenale plasma schermen op de markt waar heel de industrie jaloers op was. Ondertussen zijn Philips en Fujitsu bijna compleet van de kaart geveegd…

Eén van de reden waarom LG stopt met de productie van plasma schermen is dat er nog amper vraag is naar plasma en enorm veel vraag is naar OLED LCD TV schermen. Dat er minder vraag is naar plasma snap ik best wel, maar als je naar reviews gaat kijken wint elk plasma scherm elke test… Vraag het aan elke expert, een goed full HD plasma scherm geeft nog altijd het beste beeld.

Het verhaal 4k … natuurlijk. De technische complexiteit voor het maken van 4k plasma schermen is extreem moeilijk. Dit is dan, denk ik, de echte reden waarom ook LG stopt met het maken van plasma schermen.

Wij, de integrators en de plasma liefhebbers zijn nog steeds aan het treuren over de stopzetting van plasma productie door Panasonic. Maar er is licht aan de horizon. Na het zien (op locatie bij een collega) van een 55” LG OLED was ik wel enorm verbaasd. Je ziet duidelijk dat LG en Samsung al hun resources aan het toewijden zijn aan de ontwikkeling van OLED technologie. OLED is dé superieure beeld schermtechnologie. Ik ga het zeggen, hier komt het, het is zelfs beter dan plasma.

OLED zorgt voor het diepste zwart wat je ooit gezien hebt, produceert een uitgebreid kleuren contrast en verbruikt amper stroom. Iedereen die een nieuwe tv wilt gaan kopen is toch opzoek naar deze specifieke kenmerken?

En de prijs dan? Een voorbeeld van een betaalbaar OLED scherm is e LG 55EA9709. 3D curved, Full HD, een perfecte kijkhoek, oneindig contrast, volledig haarscherp en kraakhelder beeld en een breder kleurenpalet dan ooit tevoren; de toekomst van de televisie is nu een realiteit. Dit toestel is reeds beschikbaar vanaf 2999€ contacteer ons voor meer informatie !

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page