top of page
  • tim9043

Google koopt maker slimme thermostaat Nest

Google heeft voor een bedrag van 3,2 miljard dollar (2,3 miljard euro) Nest overgenomen. Dat bedrijf maakt onder meer een slimme thermostaat. Nest blijft onafhankelijk van Google opereren, oprichter Tony Fadell blijft aan als ceo. Dat meldt Google in zijn overnamebericht.

Nest maakt de gelijknamige thermostaat, die leert van het gedrag van de gebruiker. Ook maakt het bedrijf een slimme, pratende rookmelder, die de gebruiker kan waarschuwen voor eventuele brand. “Nest maakt al geweldige producten die nu te koop zijn — thermostaten die energie besparen en brandmelders die je familie veilig houden”, zegt Google-ceo Larry Page. “We zijn blij om die ervaring ook naar meer landen te brengen.”

nest thermostaat

De overname wordt naar verwachting in de komende maanden afgerond. Google investeerde voor de overname al in Nest. Het bedrijf werd vorige week nog op 2 miljard dollar gewaardeerd. Google zou de enige serieuze bieder zijn geweest, Apple deed geen bod volgens een bron van Recode. Apple verkoopt de Nest in zijn Apple Stores.

Google heeft in een vroeg stadium al in Nest Labs geïnvesteerd. De thermostaat van Nest Labs leert op welke temperatuur een gebruiker zijn huis het liefst heeft en regelt de temperatuur vervolgens automatisch. Het rookalarm dat Nest Labs ontwikkelde, zou minder irritant moeten zijn dan een traditioneel alarm: in plaats van harde, hoge piepjes licht het op in gele kleuren en laat een menselijke stem horen. Door met een arm te zwaaien, stopt het alarm.

Nest Labs is opgericht in 2010 door Tony Fadell, die eerder bij Apple werkte en hielp bij het ontwerpen van de iPod en de eerste iPhone. Na de bekendmaking van Google steeg het aandeel van het bedrijf met 6 procent tot 1,129.

Mening van dutchcowboys.nl (en eigenlijk mijn mening ook!)

Na de auto via de Open Automotive Alliance nu het huis met NEst. Google investeerde al in Nest en neemt nu alles over. Uit Fadell’s uitspraak maak ik op dat het de bedoeling is om het huis nog verder te automatiseren. Ik denk dat dit onderdeel is van de strategie van Google om overal aanwezig te zijn en informatie te verzamelen.

Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

7 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page