top of page
  • tim9043

Gesnapt. Gepakt. Zaak gesloten. Dankzij Control4

Control4 camerabewaking

Er zijn verschillende functies die de kerel die de originele blog post heeft geschreven fantastisch vindt aan zijn Control4 systeem. Bijvoorbeeld, het multiroom geluid systeem met buitenluidsprekers aan zijn barbecue (ah ja – het is een Amerikaan – moet ik dan barbecue pit schrijven?) waar hij bijvoorbeeld zijn gitaar solo’s oefent, maar ook een goed stukje vlees bakt, of bv. ook zijn mancave, waar hij meerdere basketbal matchen (ah ja – ik zei toch het is een Amerikaan) tegelijk kijkt, net zoals hij zitten zou zitten kijken in zijn eigen sport café, of dat hij op één knop kan duwen en de verlichting kan uit doen in andere kamers (omdat hij denkt, dat zijn kinderen een soort van stoornis hebben waardoor ze geen besef hebben dat er echt wel aan -en uit schakelaars bij verlichting horen) en zo verder….

Maar op 26 februari ontdekte hij eigenlijk een nieuwe functie waardoor hij zijn Smart Home nog liever ging zien. Hij had eveneens nieuwe beveiligingscamera’s van Lilin (misschien best even met prosecurity.be checken of die hier ook leverbaar zijn ) enkele maanden geleden laten installeren, en ook laten integreren op zijn Control4 domotica systeem. Eén camera bekijkt de oprit, de andere de voordeur, nog een andere houdt de tuin in het oog. Ze waren allemaal heel handig tot nu toe, voor te checken als de kat van de buren weer over het hek kroop, en voor de rest gaven ze zeer scherp en mooi beeld (phun intended). Maar de afgelopen weken waren er toch wat rellen in de buurt. Enkele kwaadaardige buurtjongens hadden te veel tijd om handen…


Brievenbussen werden met baseball knuppels bewerkt, omheiningen werden omver geduwd, bomen werden voorzien van een extra laagje toilet papier, en vuilbakken werden omver geknikkerd. Hooligans! Dit heb ik ook al voldoende meegemaakt in mijn ouderlijke woning (maar soms was ik zelf wel die hooligan buurtjongenalhoewel hooligan …). De eigenaar van deze smart home waande zich een gelukkig omdat zijn woning tot nu toe bespaard was gebleven van deze onheilspellende acties, tot de nacht van 25 op 26 februari. De hooligans besloten toen eieren te gooien op de auto’s en huizen in hun buurt. Ze mikten (en mistte) ook op zijn auto die op zijn oprit stond geparkeerd , en hierdoor de zijkant van de woning naast de garagepoort raakte.

Hoogst waarschijnlijk had hij er niets van gemerkt tot de volgende ochtend (en wie weet wat er dan in tussentijd had kunnen gebeuren!). Maar de camera bewaking registreerde elke beweging en activeerde op een bepaald moment een voorgeprogrammeerde trigger in zijn smart home, waardoor hij een sms ontving op zijn gsm die op zijn nachtkastje naast hem lag, en op dat zelfde moment springt de buiten verlichting aan en wordt de gehele voor, zij- en achter-kant van de woning verlicht.

Tegelijkertijd klinkt door de luidsprekers buiten het bericht – “u bevindt zich op privé domein – de politie is gebeld“. Toen pakte de huis eigenaar zijn iPad, klikte op de Control4 camera functie, voor te checken als hij nog live kon zien waar de inbrekers of hooligans waren op dat moment (wat toch net iets veiliger is, dan in je badjas naar buiten te lopen) maar hij was te laat. Ze waren verdwenen in het duister van de nacht.

Alle geluk, maar, zijn camerabewaking systeem was op aanbevelen van zijn installateur ook verbonden op een opname systeem, hierdoor kon hij terugspoelen en de hooligans aan het werk zien in zijn tuin. Het was wel donker (hij moet toch eens gaan kijken voor een nacht-zicht systeem denkt hij – en wij kunnen dat alleen maar toejuichen!) maar er was net genoeg licht om uit te zoeken wie de hooligans waren. Ze hebben ondertussen huis-arrest gekregen van de respectievelijke ouders en iedereen in de buurt slaapt terug wat beter .

Uiteraard op dit moment waren het maar eieren die gegooid werden, maar toch, zegt de trotse Control4 eigenaar, is het een bewijs dat zijn smart-home met camera bewaking én domotica functie zijn gezin 24h op 24h, 7 dagen per week bewaakt en hem een soort rust geeft welk eigenlijk niet te omschrijven valt.

Dit is #smartliving beste lezer. Hier hou ik van, van die ultieme beleving te kunnen geven, in eender welke vorm of het nu bewaking, audio, video of netwerking … Hebben jullie ook een gelijkaardige ervaring of een mening op dit artikel, aarzel niet om hem te delen in onderstaand commentaar vak!

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

6 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page