top of page
  • tim9043

Gaan we nu spreken over Apple Domotica dankzij Apple’s Homekit?

Met HomeKit brengt Apple fabrikanten bij elkaar die nu verschillende domotica componenten maken. Denk aan het centraal beheren van sloten, licht, camera’s, thermostaten en natuurlijk lampen. Fabrikanten kunnen op het systeem van Apple connecteren en gebruik maken van speciale API’s (dat zijn speciale beveiligde protocollen waardoor je vlekkeloos kunt communiceren tussen verschillende hard -en software apparaten). Gebruikers kunnen apparaten in groeperen en aan acties hangen. Siri doet ook mee (laten we nu nog hopen dat ze ook in het Nederlands beschikbaar wordt), vertel Siri dat je naar bed gaat en de virtuele assistent doet de deur op slot en de lichten in de woonkamer uit.

Apple domotica ?

apple domotica

Fabrikanten die meewerken aan het HomeKit-ecosysteem zijn iDevices, iHome, Sylvania, Cree, Chamberlain, Marvell, Skybell, Honeywell, Philips, Withings, ….. Een brede lijn van apparaten voor een ‘slim’ huis is dus te verwachten – hopelijk zien we verschillende revoluties in het z-wave systeem hierdoor. Een opvallende ontbrekende naam is het onlangs door Google opgekochte Nest. Deze ontbreekt in het lijstje van fabrikanten – maar wij vermoeden dat Android waarschijnlijk ook met een gelijk aardig systeem later dit jaar zal uitkomen. Eigenlijk best raar want Nest werd toch origineel verkocht in de Amerikaanse Apple winkels?

merken homekit

We houden jullie op de hoogte en wij kunnen alvast niet wachten op het najaar tot we daadwerkelijke samenwerkingen beginnen gaan te zien! (en nu heb ik eindelijk een goede reden om mijn iPhone 4s te vervangen). Wat is jullie mening hierover? Laat het weten!

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

2 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page