top of page
  • tim9043

EVA Automation een (tot nu toe) ongekende Silicon Valley start-up koopt Bowers & Wilkins op

De 50-jaar-oude Britse speaker fabrikant en specialist Bowers & Wilkins is verkocht aan een 2 jaar oude Silicon Valley start-up die zich specialiseert in het ontwerpen van audio video oplossingen. Joe Atkins, B&W’s CEO en hoofd aandeel houder verkocht het merk aan EVA Automation.

Eva is gestart in 2014 door Gideon Yu, een ex-facebook CFO, venture capitalist en de huidige mede-eigenaar van de San Fransico 49’ers (football club). Naar het schijnt zouden Atkins en Yu elkaar slechts 30 dagen geleden ontmoet hebben.

Atkins blijft voorlopig CEO van Bowers & Wilkins en zal samen werken met Gideon Yu en Eva om het B&W merk te (blijven) positioneren als wereld klasse en gerenommeerd audio-video bedrijf. Yu zal mee in het raad van bestuur stappen en hierop volgend Atkin met deze taak helpen.

eva automation bowers & wilkins

Het team van EVA


In een bericht vandaag op de EVA website verteld Yu er ook nog bij : “Bowers & Wilkins is een ongeloof merk, gefinetuned met ervaring en een hoog gekwalificeerd team. Het team van Eva deelt dezelfde passie&visie en wilt hierop volgend in de nabije toekomst audio video oplossingen op de markt lanceren als één groot bedrijf.

Volgens Bloomberg heeft Eva Automation 20 miljoen dollar bij elkaar verzameld maar hebben ze nog geen enkel fysiek product op de markt gezet. Ze hopen hun eerste fysieke product in 2017 te lanceren, hopelijk komt het allemaal goed met onze geliefde ouwe rot in het vak en de nieuwe startup!

Yu en Atkins zeggen dat er geen onmiddelijke ontslagen gaan vallen met B&W en ze tot op heden nog steeds de speakers onder de naam de Bowers & Wilkins zullen produceren. B&W heeft zijn roots in Sussex – England in 1966 en heeft tot op vandaag nog steeds een fabriek in Worthing. Wij kijken alvast uit naar de toekomst en naar de prachtige producten die deze twee giganten op de markt gaan lanceren! Jullie ook?

kernwoorden : bowers & wilkins, eva automation, overname, sussex, joe atkins, gideon yu, luidsprekers

Dit artikel is meer dan 5 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

4 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page