top of page
  • tim9043

DigitalMovie.NL “Loewe Art 50 Silver: Habbekrats”

Nou, zo goedkoop is de nieuwe Art van Loewe nou ook weer niet. Toch is een prijs van krap 1.800 euro voor een 50 inch exemplaar wel degelijk opzienbarend.

Waarom? Nou, om te beginnen zijn de toestellen in de nieuwe Art serie uitgevoerd en afgewerkt zoals we dat van Loewe gewend zijn, kan er gekozen worden uit en groot aantal opsteloplossingen en worden de toestellen geleverd in vier verschillende kleuren. Dat doet geen enkele andere fabrikant deze Duitse specialisten na. Bijzonder toegankelijk.


loewe

Dat geldt eerlijk is eerlijk ook voor de weergave van het geluid. Zonder dat er sprake is van een extreem diepe kast, wordt er, zoals we dat van Loewe gewend zijn, toch een zeer goede klankkwaliteit geleverd. Een en ander weet het toestel te realiseren door een combinatie van een versterker, die een maximaal uitgangsvermogen van 2x 40 W in stelling brengt, met de inzet van vier hoogwaardige luidsprekers, pal onder de beeldschermrand. Ze zijn ondergebracht in een afzonderlijke, gedempte behuizing, in feite een soort soundbar in de tv.

Loewe Art 50 Silver 2Op de kwaliteit van de beelden valt evenmin veel af te dingen. De beeldfrequentie van 100 Hz zorgt voor vloeiende bewegingen op het scherm, terwijl het knipperen van de achtergrondverlichting, 200 keer per seconde, ons het idee geeft dat de bewegende details redelijk scherp blijven. De prestaties van duurdere soortgenoten binnen het assortiment van Loewe worden vanzelfsprekend niet geëvenaard, al was het maar omdat de veel voorkomende, contrast verhogende glasplaat, gemonteerd vóór het overigens ontspiegelde lcd-scherm, hier ontbreekt.

Als het aankomt op de Smart-mogelijkheden doet de tv echter nauwelijks voor duurdere broertjes en zusjes onder. Binnen het recent ontwikkelde platform is het mogelijk het startscherm, zeg maar het ‘homescreen’, naar eigen inzicht in te richten. Daarop kunnen niet alleen de apps van content-leveranciers worden ondergebracht die actief zijn op internet, zoals YouTube, Facebook en uitzending-gemist, plus video-on-demand aanbieders als Videoland. Nee ook veel bekeken zenders mogen er op, net als bijvoorbeeld een HDMI-ingang waarmee een vaak gebruikte externe bron is verbonden. Of wat te denken van een computer waarop eigen foto’s en video’s zijn samengebracht? Zo is er langs die weg rechtstreeks toegang tot de meest bekeken beelden, ongeacht hun herkomst. Het is met name deze aanpak waarmee de Connect ID van Loewe de Digital Movie Award voor de Smart-TV van het jaar 2013-2014 in de wacht wist te slepen.

Logisch van opbouw

De ingebouwde triple tuner (DVB T/T2/C/S/S2 en analoog) is natuurlijk een vooraanstaande leveranciers van de te bekijken beelden. Satelliet, kabel of Digitenne, het maakt de Art niets uit. De meervoudige tuner maakt het bovendien mogelijk het ene programma te bekijken, terwijl een ander via de USB-interface op een externe harde schijf wordt vastgelegd.

Handig is de ingebouwde en goed functionerende WiFi, vooral omdat er wordt meegewerkt aan de weergave van een groot aantal verschillende videoformaten.

Loewe Art 50 Silver 3Anders dan mening andere tv van Loewe biedt de Art niet de mogelijkheid van een ingebouwde harddiskrecorder. Wel kunt u het betrekkelijk eenvoudig voor elkaar krijgen om via het netwerk, waarmee de tv met of zonder draad is verbonden, programma’s te bekijken die zijn vastgelegd op de harde schijf ondergebracht in een elders in huis opgestelde, eveneens op het netwerk aangesloten Loewe tv.

Is er een iPad in huis die ook met dat netwerk in verbinding staat, dan biedt Loewe een app waarmee de bediening op een overzichtelijke wijze ter hand kan worden genomen. Niet in de laatste plaats omdat daarop, aan de hand van de EPG, het aanbod aan programma’s duidelijk wordt weergegeven. Ook is te zien waarover het lopende programma feitelijk gaat en hoe lang het nog duurt.

De afstandsbediening die wordt meegeleverd is eveneens overzichtelijk, maar omdat verschillende functies onder één toets zijn samengebracht, moeten we er altijd weer even aan wennen. Dat geldt niet voor de menustructuur die in onze ogen logisch is van opbouw en steeds in helder Nederlands aangeeft wat het resultaat van een bepaald bedieningscommando zal zijn. Conclusie

Natuurlijk gaat het wat ver om te spreken van een habbekrats, maar duur is deze tv, gezien de kwaliteit van beeld en geluid, de Smart-mogelijkheden en de hoogwaardige afwerking, zeker niet. Daarnaast is het natuurlijk ronduit uniek dat u, zonder meerprijs, de Art van Loewe kunt bestellen in een kleur die optimaal bij uw interieur past.

Origineel artikel : http://www.digitalmovie.nl/loewe-art-50-silver-habbekrats/

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

1 weergave0 opmerkingen
bottom of page