top of page
  • tim9043

De nieuwe Sonos Play One speaker; of hoe een AAP(je) de wereld kan veranderen.

Voice control aangestuurd door Alexa en in een nabije toekomst door Google Assistant; dat zou mijn antwoord zijn als je me zou vragen

Tim, wat is er nu zo hip aan de nieuwe Play One en waarom moet ik hem onmiddellijk pre-orderen

Een aap(je)

Misschien mag ik wel de vernieuwde API niet vergeten! Neen dat is geen schrijffout, ik heb het niet over een AAP(je) maar een API. Dat is een soort van software welk er voor zorgt dat allerlei internet, computer en iot platformen met elkaar kunnen praten op een makkelijke en niet onbelangrijk, beveiligde wijze.

Concreet wilt dit zeggen dat je met de hulp van zo een API Sonos kunt doen laten praten met, zeg maar, je slimme verlichting (Philips Hue, Osram, Ikea, ….) Je zou ervoor kunnen zorgen dat als je Sonos muziek systeem David Bowie begint te spelen al je lichten in de woning roze kunt doen laten worden.

Dom voorbeeld?

Uiteraard; maar je kan praktischer denken. Stel je voor; een functie op je Sonos draadloos muzieksysteem als er iemand aanbelt op je slimme deurbel. Je muziek stopt (of gaat op pauze) je Sonos geeft een ding dong geluid en laat de muziek zachter verder spelen (ik zou het onmiddelijk toe passen in mijn eigen woning). Dat lijkt me een ding te kunnen worden voor slimme deurbellen zoals Ring, DoorBird, Skybell enzo verder.

Tip : Bestond eigenlijk al een tijdje; maar in een complexere vorm; met de hulp van Savant of Control4 (dat zijn price winning automatisatie systemen) kunnen we dit al enkele jaren garanderen. Common practice voor steengoede integrators (Smart Living duh!, Woelf, Verbinnen A/V Concepts, Dotronix, Luco Alarm, …)

sonos play one bediening

Leuker voorbeeld!

Dankzij de integratie van Alexa en deze (soort van) open API kan je tegen Sonos zeggen “Sonos, play me some David Bowie” (ja ik ben een grote Bowie fan!) en Sonos gaat in zijn gekoppelde muziek diensten/bibliotheken (denk Spotify, iTunes, Deezer, ….) zoeken naar liedjes van deze te vroeg gestorven held van de muziek. Waarop volgend een hele waslijst aan songs van deze pioneer begint te spelen.

Verschillende microfoons met noice cancelling.

Een terechte vraag die je mag stellen, is als het wel uberhaupt zou lukken als Elton John zijn “Can you feel the love tonight” aan het zingen is, om boven deze engelenstem de microfoons je doen laten te verstaan. Zelf ben ik een Alexa gebruiker en ik moet toegeven als Johny Cash zijn “Ring of fire” staat te spelen (op huiskamer niveau volume), ik soms wel heel hard moest brullen tegen Alexa om mij te laten verstaan.

Als zo een noice cancelling optie dit kan fixen zou dit een groot pluspunt zijn. Bij Bose bestaat zo een technologie al een tijdje,  hun noice cancelling headphones zijn subliem! Kijk alvast naar de Noise Cancelling series (te krijgen trouwens in onze showroom!) op hun website; je kent ze vast en zeker wel (ze zijn mega populair op elk vliegtuig).

Hoe werkt een Noise cancelling?

James May kan je er alles over vertellen in onderstaande filmpje :


Sonos gebruikt een variant van deze technologie en heeft Smart Voice Capture ingebouwd. Met zes ingebouwde microfoons kunnen ze heel specifiek het afgespeelde geluid uit de omgeving halen en zich compleet focussen op de stem die een commando geeft. Werkt helemaal top en kan continu verbeterd worden door software aanpassingen.

Zoals we gewoon zijn van het Amerikaanse Sonos !

Volledige privacy, toch wel een ding!

Een brandend ledlampje zorgt ervoor dat je altijd weet of de microfoon van je speaker actief is. Of uitgeschakeld is. Sonos One is veilig. De hardwarekoppeling tussen microfoon en ledlampje zorgt ervoor dat er niemand meeluistert als je privacy wilt.

sonos privacy

Airplay 2; of hoe Sonos toch een stukje toegeeft?

Met de opvolger van Airplay toe te voegen aan Sonos hebben ze een broodnodige toegeving gedaan. Het nieuwe Airplay (hier lees je de 5 dingen die je er zeker van moet weten) ziet er godverdomme heel aantrekkelijk; heeft multiroom ondersteuning en heeft die sexy gelikte bediening (waar Apple voor bekend staat). Wanneer we die Airplay functie mogen verwachten? Volgens Sonos volgend jaar beschikbaar.

Kortom; de Sonos Play One gaat een revolutie betekenen qua bediening. Wij geloven er steevast in; jij ook?

Dit artikel is meer dan 4 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page