top of page
  • tim9043

De mediaspeler Kaleidescape familie krijgt er een broer bij, de Alto

Na de Cinema One is de Alto de volgende telg van de Kaleidescape familie van High End movie players.

Alto is Kaleidescape’s eerste movie player die gemaakt is om uitsluitend content uit de Kaleidescape Store te importeren en op te slaan op de interne harddisk. De Kaleidescape Store beschikt over een aanbod van meer dan 8.500 films en 1.600 afleveringen van de beste TV series. Waarvan de meeste in Blu Ray én DVD kwaliteit. Natuurlijk is de Alto ook gewoon een voortreffelijke Blu Ray speler die uw disk collectie niet alleen perfect afspeelt maar ook catalogiseert. Daarmee weet u meteen wat er naast de digitale opslag nog in de kast staat en mogelijk om kunt zetten naar een disk free versie! Gecatalogiseerde films verschijnen in de interface net zoals de films die op harddisk staan. Als uw keuze op zo’n film is gevallen verschijn de ïnsert disc” melding.

Fysieke disks

Fysieke disks worden afgespeeld alsof ze op harddisk staan: direct beginnen met de hoofdfilm, song/scene selectie en informatie uit de film zoals uit dat gewend bent van de Kaleidescape experience. Beter nog: als de film ook in de store verkrijgbaar is krijgt u onscreen de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding disk free te gaan of ingeval van DVD naar een HD versie te upgraden. Met de Alto kunt u helaas geen CD’s meer afspelen of importeren.

De beeld- en geluidskwaliteit van de Alto is gelijk aan alle andere players van Kaleidescape. Een perfect instrument voor oa demonstraties, zelfs (of juist) met UHD/4K televisies en natuurlijk Dolby Atmos.

U kunt in een netwerk maximaal 4 Alto’s aan elkaar linken zodat de storage en de database gedeeld worden in 4 zones ! U heeft daarmee opslag voor 2400 DVD of 400 Blu Ray kwaliteit films ! Zelf het aanbod van de Kaleidescape store bekijken kan met de Chrome Browser met de “Hola Better Internet” plugin. Het gebruik van andere VPN software is natuurlijk ook mogelijk, vraag bij twijfel gerust om onze hulp. Ook aan de slag met de Kaleidescape store ? Smart Living helpt je graag verder!

Kaleidescape Alto

Food for thought

De koers van Kaleidescape en de introductie van De Alto zijn het gevolg van grote veranderingen in de markt van digitale content. Waar met de komst van meer bandbreedte op het wereldwijde web het succes van spelers als Netflix onvermijdelijk lijkt, wordt de vraag naar, en dus het aanbod van content op fysieke dragers steeds kleiner. Wie heeft er nog een videotheek om de hoek ? Waar zijn de gespecialiseerde winkels met disks gebleven ?

Streaming content is vooral “lekker makkelijk”. Dat gemak gaat helaas wel ten koste van kwaliteit en de omvang van het aanbod. Tegelijkertijd hebben we te maken performance/quality issues. Heel veel gebruikers maken gebruik van heel veel resources en bandbreedte. Maar: de verkochte schermen worden steeds groter en geschikt voor UltraHD ! Alsof je MP3 muziek beluisterd op een mooie High End set. Vreemde contradictie die we met zijn allen aan de man proberen te brengen… Om over de verdiensten nog maar te zwijgen ! Het streven van Kaleidescape is altijd geweest om de allerbeste ervaring met de allerbeste kwaliteit op Home Cinema gebied mogelijk te maken. Op dit moment is de beste kwaliteit (die overal te koop is) die van Blu Ray disks. Qua beeld maar ook geluid. Op UHD/4K content moeten we helaas nog wachten.

Op dit moment zijn in de Kaleidescape store films beschikbaar van de volgende studio’s: • Warner Bros. • Sony Pictures • NBCUniversal • Lionsgate

Naar verwachting zullen alle grote studio’s in 2015 aangesloten zijn.

Dit artikel is meer dan 6 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page