top of page
  • tim9043

De flatscreen toestellen van LG verzamelen je kijkgedrag.

De nieuwe smart flatscreens van LG blijken probleemloos informatie over het kijkgedrag van gebruikers en bestandsnamen die zich op de verbonden usb sticks en schijven bevinden te verzamelen en door te sturen. Zo ontdekte een Britse blogger dit toch wel groot security probleem.

Het probleem kwam aan het licht toen op zijn televisie toestel allerlei advertenties begonnen te komen gerelateerd aan filmen en series die hij had gekeken via de usb poort. Na wat onderzoek ontdekte de security blogger een bedrijfs video waarin het verzamelen van gebruikers gegevens aan potentiele adverteerders werd uitgelegd. Zo worden er dus gegevens over programma’s, online surf gedrag, zoek opdrachten en andere relevante informatie geanalyseerd. Daardoor zou de televisie op maat gemaakte reclames kunnen tonen. Dat is toch wel best freaky?

LG kijkgedrag

Het LG flatscreen toestel beschikt over een optie die genoemd wordt “collection of watching info” . Deze optie staat standaard ingeschakeld. Alle andere opties hebben uitleg, behalve deze specifieke optie. Daarop besloot de blogger het programma “wireshark” te starten. Wireshark is een programma om netwerken te analyseren. Daardoor kwam aan het licht dat het televisietoestel het kijkgedrag ongeacht of de functie aan of uit staat door stuurt naar de hoofdkantoren van LG.

Deze informatie wordt elke maal opnieuw ongecodeerd (onversleuteld dus) naar LG verzonden. Aan de hand van het netwerk verkeer zag de gebruiker plots alle bestandsnamen van de usb apparaten doorgestuurd worden naar LG. Hij heeft hierop een klacht ingediend bij LG. LG reageerde droog : “u heeft bij het televisie toestel de algemene voorwaarden gekregen en hierop bent u akkoord gegaan met het aanschakelen van het televisietoestel” – die moet ik onthouden !

Opgelet : Nerd screenshot alarm.

lg wireshark

Alleszins – lees het volledige artikel op de website van de blogger op zijn website.

Wat is jullie mening hier omtrent? Laat het me weten!

Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page