top of page
  • tim9043

Dankzij Sonos, hernieuwden wij een bestaande HIFI installatie te Hasselt

Deze klant te Hasselt wou zijn bestaande luidsprekers hergebruiken. Hij had reeds luidsprekers geïnstalleerd in de woonkamer, keuken en de badkamer. Een kwaliteitsvolle speakerswitch was al ter beschikking en deze installatie is dan ook helemaal hergebruikt. Als versterker gebruikte we een Rotel versterker, aangesloten op de speakerswitch met volume regeling. Zo werd het mogelijk het kwaliteitsvolle geluid dat de Rotel versterker produceert te verdelen onder de verschillende luidsprekers. Als bron werd er gekozen voor een Sonos : Connect . De ideale media streamer voor een bestaande installatie.

Sonos bedienen via tablet en computer?

Als bediening maakt de klant gebruik van diverse toestellen, zo is er een Sony Android Tablet, een Apple iPad en diverse personal computers. De klant had een enorme digitale muziek bibliotheek aangemaakt, met alle bijhorende hoesjes, track benaming, playlisten en genres.

Deze werden zonder problemen overgenomen door het Sonos systeem. Wij installeerden dan ook een externe netwerk harde schijf die in een RAID opstelling geplaatst werd. De gehele muziek bibliotheek met bijhorende items, werd dan integraal overgezet op het geheugen van deze harde schijf. De Synology harde schijf zorgt ervoor dat de gebruiker niet altijd zijn computers moet aanzetten om zijn digitale muziek bibliotheek te raadplegen. Ook blijft zijn muziek steeds veilig door de ingebouwde cloud oplossing en de RAID configuratie.

Digitale muziek opslagen?

Als externe netwerk harde schijf is er gebruik gemaakt van een Synology DS212j, omdat deze voldoende processor kracht heeft en beschikt over uitgebreide energie besparing oplossingen. Zo gaat de harde schijf van zelf in standby als er geen data verbruik is, is er dan wel data verbruik (muziek dat bijvoorbeeld opgevraagd wordt) dan schakelt de harde schijf zich in no time terug aan. Deze klant is enorm tevreden van zijn installatie en is dan een prachtig voorbeeld hoe we een bestaande woning kunnen upgraden zonder impact te hebben op de esthetiek van de woning.

Dit artikel is meer dan 6 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page