top of page
  • tim9043

Bye, bye f*cking tablet! Welkom domotica op mijn Samsung flatscreen?

Je kent het gevoel wel, een veel te grote tablet op je schoot of een veel te ingewikkelde afstandsbediening om je domotica te bedienen. Ze beloven wel dat het gemakkelijk is, je verlichting, verwarming, televisietoestel, buitenverlichting, zwembad enzoverder… te bedienen met al deze toestellen. Maar dat onding ligt toch eigenlijk wel niet echt comfy in de handen. Je tablet pakken, unlocken, app opstarten, wachten op de app… Je kent het wel. Misschien heb je eigenlijk al de perfecte afstandsbediening thuis liggen. De afstandsbediening van je televisie toestel! Dan heeft Crestron wel de oplossing voor u in huis! Crestron heeft namelijk een Samsung App ontwikkeld die op de Samsung flat screen toestellen kunnen geïnstalleerd worden. En waarop je je volledige Crestron domotica mee kunt bedienen. Crestron heeft beloofd deze vernieuwende app uit brengen in het najaar van 2013.


Deze samenwerking is misschien wat ongewoon voor Crestron, omdat ze net bekend zijn vanwege hun eigen producten en bediening platformen. Maar zoals de CTO Fred Bargetzo verteld in één van de CE Pro radio uitzendingen : “Dit is slechts één van de manieren hoe wij naar technologie kijken…. we zouden een houding kunnen aannemen waarin we zeggen : goh, als wij het niet maken, zal het wel niet goed zijn” – “wij kunnen beter denken en kijken welke bestaande apparatuur een klant heeft en daar een applicatie zien op te ontwerpen”.

Zoals vele grote home control fabrikanten, heeft Crestron door de jaren heen verschillende soorten OSD ’s (on screen display) uitgebracht. Maar een grote valkuil is hier de integrator of programmeur die er een alle gaar bontje van toepassingen voor ontwerpt. Over ontwikkelde touchscreens, complexe afstandsbedieningen, menu’s die niet duidelijk zijn. “In essentie wil je gewoon op een knop duwen en het licht aan en uit doen.” – zeg ik zelf, denk ik dan.

“Een van die dingen waar we al een tijdje heen aan het kijken zijn is :  wat is nu de beste manier op een OSD menu te ontwerpen, waarop je heel eenvoudig je gehele woning via domotica kunt bedienen.” zegt John Pavlik, Crestron Directeur. Toen Crestron hun OSD systeem aan het herbekijken was, begon hun de vraag te dagen “waarom weer nieuwe hardware ontwerpen wanneer de nieuwe flat screens zoveel reken kracht hebben” , zegt Pavlik. Daarmee dat ze naar Samsung keken, op dit moment trouwens één van de grootste spelers op de residentiele markt en zou wel eens de perfecte partner kunnen zijn.

Simpliciteit is de sleutel.

Vergeleken met de huidige OSD oplossingen die er zijn, wou Crestron een vernieuwde aanpak hebben. Wat eigenlijk ook normaal lijkt, Crestron wou een OSD die als “virtuele layer” over het tv scherm kwam, waar je bijvoorbeeld naar een voetbalmatch aan het kijken bent en terwijl de lichten wilt bedienen, zegt Pavlik. Als we dit zelf moesten ontwerpen, was het niet zo succesvol als met onze nieuwe Crestron Samsung App.


Crestron Samsung Domotica

Pavlik zegt ook dat consumenten tegenwoordig vrij goed overweg kunnen met menus. Hierop is de Crestron Samsung TV app op gebaseerd. Druk op één knop voor het domotica menu open te scrollen aan de linkerkant van het scherm, en dan met de pijltjes toetsen kan u een functie selecteren. Crestron heeft hiervan geleerd, dat de moeilijkheid hier zit in het ontwerpen van een interface die gebruiksvriendelijk is voor de eindgebruiker en gemakkelijker te programmeren voor de systeem integrator. Daarmee dat ze voor aangepaste software gezorgd hebben, waardoor de systeem integrator op een eenvoudige wijze de noden van zijn eindklant kan vertalen naar een bruikbare OSD op zijn eigen flatscreen. Keihandig toch? Neen ?

Vragen over Crestron? Aarzel niet om me te contacteren op +32 11 910 412 ofwel per email op mail@smart-living.info. Ik ben Certified Crestron Installer en kunnen u helpen met uw bestaande Crestron installatie of het ontwerpen van een nieuwe ! Wij komen vrijblijvend langs!

Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page