top of page
  • tim9043

Bowers & Wilkins top-klasse voor de nieuwe Volvo XC90

Bowers & Wilkins en Volvo Car Group zijn voor het audiosysteem van de nieuwe Volvo XC90 een samenwerking aangegaan. Dit partnership zorgt direct voor het eerste audiosysteem van Bowers & Wilkins in een luxueuze SUV. De innovatieve Volvo XC90 is wereldwijd ook de eerste auto waarvan het audiosysteem de tweeter-on-top technologie van Bowers & Wilkins gebruikt.

De meest opwindende en innovatieve autolancering van de laatste jaren beschikt over het meest vernieuwende en auditief verfijnde in-car audiosysteem ter wereld. De nieuwe Volvo XC90 is een heruitvinding van de luxueuze SUV en beschikt over een baanbrekend en luxueus interieur. Een bepalend element in dit fraaie interieur is het nieuwe audiosysteem van Bowers & Wilkins. Het is compleet afgestemd op het interieur van de auto en voor het eerst heeft Bowers & Wilkins tweeter-on-top technologie toegepast.

De tweeter is fysiek gescheiden gehouden van de behuizing, dit resulteert in een helder en natuurlijk geluid, essentieel voor de vocale klanken. In de Volvo XC90 is de tweeter gemonteerd op het dashboard, wat resulteert in een perfecte verstaanbaarheid. De tweeter gebruikt de technologie van de Bowers & Wilkins iconische Nautilus™ luidsprekers. Spiraalvormige diffusiekanalen aan de achterkant van de luidsprekers zorgen ervoor dat gereflecteerd geluid wordt geabsorbeerd om reflecties aan de voorkant te minimaliseren. “Met de tweeter-on-top technologie bereikt meer signaal de bestuurder en passagiers. Dit zorgt er voor dat het XC90 systeem ongelooflijk tastbaar en levensecht klinkt”, aldus Stuart Nevill, Bowers & Wilkins head of Engineering.

Natuurlijk wordt de kwaliteit van een luidspreker door veel meer bepaald dan alleen maar de hoge tonen. De luidsprekers beschikken over de karakteristieke gele Kevlar® 100mm midrange drivers van Bowers & Wilkins. Deze zijn zichtbaar maar worden beschermt door een grill die ontworpen is voor een akoestische ‘openheid’. De Volvo XC90 beschikt over 19 luidsprekers die aangedreven worden door een uiterst efficiënte Class D versterker, goed voor 1.400 watt aan vermogen. Daarbij komt dat elke luidspreker slim geplaatst en afgesteld is om een perfecte akoestiek in de wagen te verkrijgen.

Het uiteindelijke resultaat van deze innoverende audiotechniek is een luxueus interieur met een ongekend kwalitatief audiosysteem.


Volvo XC90

Bowers & Wilkins Audio Systeem specificaties voor de Volvo XC90

19 luidsprekers:

–  4 x 25mm Nautilus tweeters (voorste- en achterste autodeuren)

–  2 x 100mm Kevlar cone midranges (voorste autodeuren)

–  2 x 80mm Kevlar cone midranges (achterste autodeuren)

–  4 x 170mm long throw woofers (voorste- en achterste autodeuren)

–  1 x two-way 100mm midrange/ 25mm tweeter units (dashboard)

–  2 x two-way 80mm midrange/ 25mm tweeter units (achterste gedeelte dak)

Daarnaast:

–  12-kanaals Class D versterker

–  Quantum Logic® DSP technolgie

–  7.1 playback van mono, stereo en/of multikanaal input

Om uw lokale Volvo dealer te vinden bezoekt u: www.volvocars.com

Bowers & Wilkins heeft bijna 50 jaar ervaring in audio-engineering en geluidsoplossingen. Bowers & Wilkins maakt ‘s werelds meest geavanceerde home cinema en Hi-Fi luidsprekers, die onder andere worden gebruikt in de wereldberoemde Abbey Road Studios.

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page