top of page
  • tim9043

Bluesound, het audiofiele streaming muziek systeem, is enkele dagen geleden officieel gelanceerd in

Bluesound, het audiofiele streaming muziek systeem, is enkele dagen geleden officieel gelanceerd in Londen. Ze beloven (zoals ze al enige tijd in onze contreien doen) een nieuw soort high-end muziek oplossing in de steeds groter wordende audio streamers markt. Dit had Chief Brand Officer John Banks er over te vertellen : “Wij zijn er van overtuigd dat er een groep gebruikers bestaat  die hunkeren naar high-end muziek streaming systemen… Wij noemen deze mensen Audiofielen 2.0”

bluesound duo sub sat

Met applicaties voor zowel iOS als Android is Bluesound het eerste 24-bit native multiroom muziek systeem. De uitgevoerde demonstraties op het lancerings event verbaasde al de genodigde. Uitleg geven over de kwaliteit van het systeem moeten we niet echt doen, bekijk het als een hyper geavanceerde Sonos variant. Het gamma bestaat uit een Node, wateen muziek streamer is die je op elke versterker kan aansluiten of een PowerNode wat een versterker / streamer is met DirectDigital (DDFA) versterking waardoor je amper noise  interferentie krijgt en daar krijg je nog eens 90w RMS vermogen bovenop.

Bij Bluesound beweren ze dat dit toestel probleemloos high-end speakers kan aansturen, maar misschien ook interessant om te weten is dat Bluesound eveneens een Duo systeem op de markt bracht wat bestaat uit satelliet speakers en een subwoofer. Dit systeem heeft dan ook een 8-inch subwoofer en twee satelliet speakers. Als je een stand-alone streamer zoekt moet je alvast kijken naar de Pulse, dit toestel heeft een 80w versterker ingebouwd wat combineert met een 5.25 inch subwoofer en twee full range 2.75 aluminium cone drivers. Bluesound heeft eveneens een opslag medium ter beschikking genaamd “Vault” wat een cd-ripper met een harde schijf van 1TB combineert.

bluesound pulse

De Bluesound toestellen werken op de 2.4GHz wifi band en kunnen eventueel ook bekabeld aangesloten worden. Er kunnen 37 toestellen op het zelfde netwerk geconfigureerd worden en al de speakers gebruikt in de Bluesound streamers zijn “tuned by” Paul Barton. Het design zelf is gemaakt door David Farrage. De applicatie zelf heeft diverse functies ingebouwd zoals album art, slimme afspeellijsten en de mogelijkheid om toestellen te synchroniseren in verschillende kamers. Ingebouwde streaming mogelijkheden zijn TuneIn, Spotify Connect, Rdio, WiMP, Qobuz en Deezer. Het Bluesound eco systeem draait compleet op BlueOS technologie wat eveneens kan terug gevonden worden in de NAD Master Hi-Fi toestellen.

family-crop_660x287[1]

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

2 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page