top of page
  • tim9043

Beolab 14 – De allernieuwste telg van Bang & Olufsen

Beolab 14 – Klein, fijn en heerlijk B&O geluid.


Bang & Olufsen - Beolab 14

De Beolab 14 van Bang & Olufsen is een all-in-one surround speaker oplossing met satellieten en mooi gevormde subwoofer en is ongeveer een nieuw soort product voor Bang & Olufsen. Tue Mantoni, huidige CEO van Bang & Olufsen vertelt het zo : “Wanneer we de markt onderzochten vonden we heel wat sets die er prachtig uitzien, maar niet zo geweldig presteren op vlak van geluid. Langs de andere kant zijn er surround sets die fantastisch klinken, maar geen oog hebben voor esthetiek. Met dit nieuwe product, de Beolab 14 trachten we deze twee eisen te combineren.

Een verandering in het Bang & Olufsen landschap misschien? De Beolab 14 is namelijk geschikt voor gebruik met eender welk flatscreen toestel. Elk merk is compatibel met deze prachtige 5.1 surround set. Het voordeel voor het gebruiken van een Bang & Olufsen flatscreen toestel is dan wel weer dat je de luidspreker van het tv toestel als center luidspreker kunt gebruiken.

De satellieten zijn (zoals bijvoorbeeld de Bowers & Wilkins M1 luidsprekers) geschikt voor plafondbevestiging, muurbevestiging of kunnen mooi geplaatst worden op een vloerstand of tafelstand.

Surround Processor is wel vereist!

Toch belangrijk om te weten is voor degene die deze set willen aanschaffen toch even contact met ons moeten opnemen. Je kan hem namelijk niet rechtstreeks aansluiten op je televisie of bluray speler! Er is namelijk een surround processor vereist. Dit wilt zeggen dat zoals we het kennen met Bang & Olufsen, de luidsprekers actief zijn maar toch nog aangesloten moeten worden op een toestel welk de verschillende surround kanalen verspreid naar de verschillende luidsprekers. Meer uitleg hieromtrent nodig ? Contacteer ons vrijblijvend !


beolab14-3

Bescheiden maar met identiteit

De satellieten – B&O hanteert zelf de term ‘soundspot’  – zijn gemaakt van een aluminium ring, die in een paar stappen met 170 ton druk in de juiste vorm geperst wordt. Daarna worden ze afgewerkt op de draaibank en geanodiseerd. Geen naden, geen schroeven, een perfect afgewerkte achterkant en zelfs de aansluitingen zijn niet zichtbaar. Torsten Valeur, de designer, licht toe :

“Tijdloos, het is een veel gebruikte term, maar hij past wel. We willen dat de klant een lange relatie heeft met dit product en dan is een tijdloos design belangrijk. Tijdens het ontwerp streven we naar een duidelijke identiteit, maar die moet ook bescheiden zijn, want we willen dat de luidspreker kan verdwijnen in de kamer. De soundspot’s schuine ring en het gekleurde accent laten het geheel kleiner lijken, en door de speaker lichtjes achteruit te leunen versterken we dat effect nog.”

Prijs en beschikbaarheid

De BeoLab 14 is vanaf vandaag beschikbaar. De 4.1 set kost 2.995 euro, de 5.1 set 3.295 euro. Alle satellieten zijn klaar voor wandmontage. Stands dien je apart te kopen. Een plafondbeugel kost 65 euro, een tafelstand 95 euro en een vloerstand 125 euro.

Lees het volledig artikel : FWD Magazine

Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

2 weergaven0 opmerkingen
bottom of page